سومین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) اواخر اردیبهشت در ارومیه برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سومین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا)، ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه با همکاری پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی در شهر ارومیه برگزار میشود.
این کنگره علمی که زمینه ساز پژوهشهای مشترک علمی است با موضوع پیامدهای تکنیکهای کمک باروری (ART Outcome) به عنوان شاخهای از کنگره بین المللی رویان و با رویکرد پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی در زمینه پیامدهای تکنیکهای کمک باروری در سطح جهانی و با تمرکز بر کشورهای منطقه WANA [West Asia and North Africa] برگزار خواهد شد.
دبیر علمی این کنگره دکتر احمد وثوق و دبیر اجرایی آن دکتر الهام امیرچقماقی از پژوهشگاه رویان و دکتر قاسم نژاد از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هستند.
پایش فرزندان حاصل از درمانهای ناباروری، مسایل اخلاقی و حقوقی، نقش تصویربرداری، تاثیر عوامل محیطی و سبک زندگی، ارتقاء پیامدهای کمک باروری: چالشها، مدیریت و گزینهها، حفظ باروری در بیماران سرطانی و نقش جراحی در ارتقاء پیامدهای تکنیکهای کمک باروری از محورهای علمی این کنگره است.
پژوهشگاه رویان معتقد است که این کنگره میتواند به عنوان محلی برای هم افزایی و دیدار فعالان علمی و تجاری و درمان ناباروری و نیز مجالی برای حضور شرکتهای دانش بنیان داخلی و خارجی باشد که به تولید اقلام مصرفی ورود پیدا کرده اند.
برگزاری سومین کنگره بینالمللی وانا راه را برای ایجاد شبکه علمی وانا [WANA Scientific Network] هموار کرده و این موضوع یکی از اهداف مهم برگزاری کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا موسوم به وانا است.
کنگره وانا سالیانه و به منظور حرکت همه جانبه فرامرزی و تسخیر میدانهای علمی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین ایجاد شبکهسازی دانش بنیان در سطح بین المللی اهمیت بیشتری یافته تا به طور منسجم و هدفمند به رشد تولید و اقتصاد دانش بنیان توجه شود.
از اهداف ایجاد این انجمن علمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- انتقال تجربیات علمی، از طریق شبکهسازی و ایجاد ارتباطات موثر با سایر مراکز علمی، محققان و دانشمندان منطقه وانا در سراسر جهان، شناسایی ظرفیت همکاری در کشورهای منطقه و گسترش شبکه ارتباطی؛
۲- توسعه شبکهسازی بین شرکتهای دانش بنیان منطقه وانا به منظور افزایش ارتباطات و تعاملات و تجارت محصولات علمی؛
۳- تأمین زنجیره کامل ارایه خدمات دانش بنیان [Total Solution] شامل آموزش، مشاوره کارشناسی، نظارت و اجراء طرحهای کلان در حوزه زیست فناوری به کشورهای متقاضی توسط شرکتهای دانش بنیان.
کنگره بین المللی وانا به زبان انگلیسی برگزار میشود. اساتید، پژوهشگران و دانشجویان برای آگاهی از محورهای برنامه میتوانند به وبسایت کنگره به نشانی اینترنتی https://wanasociety.com و برای ثبت نام به وبسایت معاونت آموزش پژوهشگاه رویان مراجعه کنند.