همانطور که روزه گرفتن برای انسان مسلمان دارای سلامتی جسم واجب و دارای فواید جسمانی و روحانی متعدد است، اما برخی بیماران به خاطر احتمال تشدید بیماری در صورت گرفتن روزه، مجاز به روزه داری نیستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، روزه داری در ماه مبارک رمضان آرزوی همه مسلمانان است و این عمل عبادی زمینه انس هرچه بیشتر با پروردگار متعال را برای انسان فراهم میکند.
اما افراد هستند به واسطه ابتلاء به برخی بیماریها و احتمال تشدید بیماری در صورت روزه داری امکان روزه گرفتن در این ماه مبارک را ندارند.
بر مبنای نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی کسی که میداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد باید روزه را ترک کند و اگر روزه بگیرد صحیح نیست بلکه حرام است، خواه این یقین و خوف از تجربهی شخصی حاصل شده باشد یا از گفتهی پزشک امین یا از منشأ عقلایی دیگر.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین در خصوص معیار ضرر یا عدم ضرر روزه برای بیمار معتقد هستند که ملاک تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن، تشخیص خود روزهدار نسبت به خودش است، بنابراین اگر پزشک بگوید روزه ضرر دارد، اما او با تجربه دریافته است که ضرر ندارد باید روزه بگیرد، همچنین اگر پزشک بگوید روزه ضرر ندارد ولی او بداند روزه برایش ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد نباید روزه بگیرد.