مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به مناسبت فرارسیدن عید نوروز، بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل و اصول تغذیه سالم در ایام نوروز تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: دکتر احمد اسماعیل زاده گفت: با فرا رسیدن نوروز و مصرف زیاد انواع شیرینی، خشکبار و آجیل و کمتر شدن تحرک افراد، باید توجه داشت در ایام نوروز فرد از یک برنامه غذایی متنوع استفاده کند.
وی برنامه غذایی متنوع را مصرف مواد غذایی از تمام گروههای غذایی اصلی عنوان کرد و افزود: شش گروه غذایی اصلی وجود دارد که باید از همه آنها مطابق نیاز مصرف شود. این شش گروه عبارتند از غلات، میوه ها، سبزی ها، لبنیات، گوشتها و چربی ها.
دکتر اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: توصیه میشود که در هر گروهی از اقلام غذایی، سالمترین نوع آن گروه غذایی، مصرف شود، مثلا در بین گروه غلات مصرف غلات تصفیه شده (مثل نان سفید و برنج و سیب زمینی) زیاد توصیه نمیشود، در عوض مصرف غلات کامل مثل نان سنگک یا نان جو یا ماکارونی سبوس دار توصیه میشود.
وی ضمن هشدار نسبت به مصرف شیرینی جات در ایام نوروز، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که شیرینیهایی که در ایام نوروز مصرف میشوند، به علت اینکه دارای غلات تصفیه شده هستند و هم اینکه در تهیه آنها از روغنهای جامد استفاده شده و حاوی مقادیر بالایی شکر هستند، توصیه نمیشود و افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن توصیه بر مصرف مغزهای گیاهی یا آجیلها در ایام نوروز، افزود: این اقلام برای تامین چربی و منیزیم مورد نیاز بدن، منابع خوبی محسوب میشود، به شرط اینکه دو نکته در مصرف آنها رعایت شود؛ اول اینکه ترجیحا از انواع خام و بو نداده که نمک ندارند، استفاده شده و دوم اینکه در مصرف آنها زیاده روی نشود و هر فرد مطابق با نیاز خود مصرف کند. یعنی برای یک فرد متوسط مصرف ۶-۱۲ عدد مغز پسته یا بادام در روز کفایت میکند.
دکتر اسماعیل زاده با تاکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل، تصریح کرد: افراد باید دقت کنند که به علت کم تحرک بودن در این ایام، نیاز بدن آنها به کالری نیز کمتر میشود، پس باید انرژی کمتری مصرف شود. البته بهترین توصیه این است که افراد حتی در طول ایام تعطیل نیز روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند تا به حفظ تعادل و سلامت خود کمک کنند.