استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی گفت: مجلس دوازدهم باید از روزمرگی فاصله گرفته و با نگاه راهبردی و بلندمدت به وظایف تقنینی و نظارتی عمل کند.
وی افزود: مجلس در تمامی نظامهای سیاسی نهاد مشورت دهنده است و قرار است در مشورتهایی که میدهد، برای آینده راهبرد ارائه کند وگرنه دستگاهی که مشکلات و مسائل مبتلا به و امروز جامعه را حل و فصل میکند و در این زمینه مسئولیت دارد، دولت و قوه مجریه است.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: برای مثال یکی از مشکلات کشور اقتصاد تک محصولی و وابستگی آن به نفت است و ما با کشف و استخراج نفت و فروش آن منابع مورد نیاز کشور را تامین و کشور را اداره میکنیم و مجلس برای خروج از این وضعیت باید فکر و ایده بلند مدت داشته باشد.
نواختی مقدم با اشاره به سرمایه گذاریهای کلان کشورهای مختلف دنیا در حوزه انرژیهای نو و تجدید پذیر گفت: روندهای حاکم در این بخش در دنیا نشان میدهد بعد از سال ۲۰۳۰، سرمایه گذاری در حوزه انرژیهای فسیلی غیر اقتصادی بوده بازگشت سرمایه لازم را نخواهد داشت.
وی افزود: به مرور زمان و با ورود تکنولوژیهای جدید، هزینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر به شدت کاهش مییابد و از سوی دیگر هزینه تولید و استفاده از انرژی فسیلی افزایش خواهد یافت.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ درصد گاز تولیدی ما ما قبل از تزریق به شبکه هدر میرود، تصریح کرد: باید در این حوزه سرمایه گذاری کرده و از هدررفت منابع ارزشمند بین نسلی صیانت کنیم.
نواختی مقدم خاطرنشان کرد: نمایندهای که به پارلمان راه مییابد باید در حوزههای کلان متخصص و کارشناس بوده و یا با استفاده از مشاوران متخصص در حوزههای مورد نیاز فکر و ایده نو ارائه کند.
وی با تاکید بر وجود درک مشترک از توسعه در نهاد دولت و مجلس اظهار کرد: از سوی دیگر اگر کسانی که در دولت حضور دارند، نگاه عملیاتی و استراتژیک نداشته باشند و یا نتوانند این برنامهها را اجرایی کنند، قانونگذاری نمایندگان هم نتیجه بخش نخواهد بود در واقع برونداد مثبت نهاد مجلس مستلزم توانمندی و کارآمدی نهاد دولت نیز هست.
استاد دانشگاه محقق اردبیلی با تاکید بر لزوم واکاوی علل کاهش مشارکت در انتخابات اخیر گفت: باید جایگاه مجلس را از طریق مردمی سازی مجلس و مشارکت مردم در آن تقویت کنیم. مجلس میتواند قوانین انتخاباتی را تصویب کند، اما لزوما این قانونگذاری به منجر به تصویب قوانین مردمی نمیشود. مجلسی که نتواند مردم را درگیر نظام انتخاباتی کند قوانین آن هم گرهی از مشکلات و مسائل مردم برطرف نخواهد کرد.
نواختی مقدم با بیان اینکه به نظر میرسد عملکرد امروز مجلس به نوعی گرته برداری از کارکرد دولت است، افزود: در واقع به نوعی شاهد ورود مجلس به حوزههای اجرایی هستیم در حالی که اساسا کار مجلس این نیست مجلس چنانکه گفته شد باید نگاه به آینده داشته باشد و باید افق حرکتی را برای دهههای آینده ترسیم کند.
وی خاطرنشان کرد: کشور آلمان به عنوان یک کشور وارد کننده و مصرف کننده سوختهای فسیلی بر اساس برنامه ریزی که داشته، تا سال ۲۰۳۰ حدود ۸۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین خواهد کرد و روندی که امروز در این کشور دیده میشود نتیجه برنامه ریزی پارلمان و نظام تصمیم ساز این کشور در دهههای گذشته است.