قرارداد همکاری راهاندازی کارخانه نوآوری مرکز تحقیقات آب برای توسعه فناوری و نوآوریها در زمینه آب و فاضلاب منعقد شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با امضای موافقتنامه همکاری بین مؤسسه تحقیقات آب و شرکت تحقیقات پیشرفته، زمینه برای توسعه فناوریها و نوآوریها در حوزه آب و فاصلاب با بهرهبرداری کارخانه نوآوری مرکز تحقیقات آب فراهم شد.
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان با اشاره به ظرفیتهای فناورانه مغفول در حوزه آب و پساب گفت: کشور در حوزه آب و توسعه فناوریهای این حوزه عقب ماندگیهای فناورانه بسیاری دارد که ایجاد زمینههای لازم برای توسعه فناوریهای این حوزه تا رسیدن به راهکارهای عملی مبتنی بر نوآوری، در دستور کار معاونت علمی است.
صادق توسلی زاده ابراز امیدواری کرد با همکاری بسیار خوبی که بین مرکز تحقیقات آب، شرکت تحقیقات پیشرفته، سازمان پیشران و با حمایت و همراهی معاونت علمی برای ایجاد کارخانه نوآوری در حوزه آب شکل گرفته است، شاهد توسعه فناوریها و برونداد راهکارهای نوآورانه و عملی در زمینه حل مشکلات آب باشیم.
محمدجواد صدری مهر، دستیار معاون علمی رییس جمهور در توسعه زیرساختهای فناوری هم با بیان اینکه موضوع آب یک نیاز جدی کشور است که همکاری و همراهی تمامی بخشهای اثرگذار را میطلبد عنوان کرد: موضوع کارخانه نوآوری، یک حرکت جدی و اثرگذار در توسعه کارفرمایی به شمار میرفت که انجام آن یک عزم و اراده جدی میطلبید.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، اقلیم و محیط زیست در این نشست بیان کرد: یکی از اولویتهای جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری حوزه آبفاست و در این زمینه همکاریهای خوبی هم با وزارت نیرو صورت گرفته است. اما کارخانه نوآوری آبفا و توسعه ناحیه نوآوری مربوط، موضوعی بود که برای تحقق آن، مذاکرات متعددی صورت گرفت و همچنین شرکتهای متعددی آمادگی خود را برای انجام این طرح اعلام کردند. در نهایت و با همکاری وزارت نیرو و مؤسسه تحقیقات آب کشور، توافقاتی صورت گرفت و مقدمات این کار فراهم شد.
سید محمدمهدی نوربخش با بیان اینکه مشارکت، بهسازی و بهرهبرداری کارخانه نوآوری مرکز تحقیقات آب در دستور کار این قرارداد همکاری است ابراز امیدواری کرد این کار توسعه فناوری های مختلف و توسعه آب و ابفا را به دنبال داشته باشد.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با اشاره به ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوآورانه در عرصه مدیریت آب، افزود: ما با پدیده های اقلیمی و تغییرات شرایط اقلیمی مواجهیم که ضرورت یک ساختار مدیریتی پایدار را ایجاب می کند.
محمدرضا کاویانپور افزود: امروزه برای استحصال آب سالم، روش های جدید و نوآورانه در دستور کار کشورهای درگیر با کمبود آب قرار گرفته و همچنین پساب که در گوشه وکنار محیط زیست ایجاد شده است یک معضل جدی به شمار میرود که استفاده از فناوری های متعدد در این حوزه را به یک اولویت مهم تبدیل میکند.
مدیر موسسه پیشران با اشاره به فعالیتهای این مجموعه در زمینه توسعه فناوریهای آب گفت: تولید آب شیرین صنعتی با تصفیه فاضلاب از طزحهای محوری این مجموعه است و مرکز پیشران در یک گستره کشوری به دنبال نوآوریها برای رسیدن به حل مسایل خود است و تا زمانی که بتواند خدمات را به مردم ارائه دهد در کنار فناوران خواهد بود و چتر حمایت و هدایتی خودرا به طور جدی حفظ می کند.