اداره کل دامپزشکی استان خوزستان در خصوص هشدار سطح قرمز مدیریت بحران استانداری خوزستان برای وقوع بارشهای سهمگین، توصیههایی به بهرهبرداران حوزه دام و طیور و آبزیان ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، باتوجه به هشدار اداره کل هواشناسی و مدیریت بحران استانداری استان، مبنی بر پیشبینی پیرامون وقوع بارشهای سهمگین از اواخر امروز دوشنبه در سطح استان، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، دامداران، مرغداران، زنبور داران و پرورشدهندگان صنعت آبزیپروری را به ضرورت توجه به توصیههای ایمنی توصیه کرد.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان به دامداران توصیه کرد از چرای دامها در شرایط جوی نامساعد به ویژه در ارتفاعات، بستر رودخانهها و حریم خطوط فشار قوی انتقال برق جلوگیری کنند.
همچنین به دامداران توصیه شده با توجه به کاهش دما، پناهگاه مسقف برای دور نگه داشتن دامها از کوران باد و تهیه بستر با ضخامت مناسب، خشک و عایق بالا بردن درجه حرارت بدن دام ایجاد کنند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان بر ضرورت تامین ذخیره آب آشامیدنی مورد نیاز دامها تاکید کرده و خشککردن گوسالهها و برهها پس از تولد در هوای سرد، خوراندن آغوز گرم بلافاصله پس از تولد و خوراندن شیر گرم را برای مقابله با آسیب به دامها به دامداران توصیه کرد.
با فرا رسیدن بارندگی، سرما و مرطوب شدن بستر نگهداری دامها برخی از انواع بیماریها مانند پنومونی و گندیدگی سم شیوع پیدا میکند؛ انگلهای گوارشی و ریوی در شرایط سرما فعالیت بیشتری دارند بنابراین
خوراندن داروهای ضد انگل به دام زیر نظر دامپزشک ضروری است.
همچنین به دامداران توصیه شده تهیه پروتئینها، مواد معدنی به ویژه انرژی اضافی را برای تغذیه دامها مد نظر داشته باشند.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان به صاحبان صنعت طیور توصیه کرد طیور را در زمستان گرم و خشک نگه دارند و به منظور حفظ و تداوم تولید تخممرغ، مرغداران فضایی گرم و خشک برای طیور خود مهیا کنند.
همچنین به زنبورداران توصیه شده فضای داخل کندو را با موادی مانند روزنامه، برگ خشک درختان و گونیهای پلاستیکی پر کنند تا فضای کندو کاملا تنگ و متراکم شود و به حفظ گرما کمک کند.
کندو باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر از زمین فاصله داشته باشد تا رطوبت را از طریق زمین نگیرد و همچنین با آمدن برف، دریچه پرواز بسته نشود.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان، در نظر گرفتن تمهدات لازم برای جلوگیری از ورود سیلاب به مزرعه پرورش، کاهش یا قطع غذادهی در روزهای بارانی، ابری و گل آلودگی آب، استفاده از نمک به منظور
کاهش استرس، استفاده از ترکیبات محرک سیستم ایمنی نظیر ویتامین سی، استفاده از ترکیبات بهبود دهنده آب، جمعآوری تلفات و دفن بهداشتی آنها، شست و شو و ضدعفونی با ترکیبات مناسب پس از قطع بارندگی و فروکش کردن سیلاب و گزارش سریع هرگونه تلفات مشکوک به ادارات دامپزشکی را به پرورشدهندگان آبزیان توصیه کرد.
اداره کل هواشناسی خوزستان نسبت به فعالیت سامانه بارشی از امروز در استان خوزستان هشدار سطح قرمز صادر کرده است.