متخصصان یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید نوعی کودهای قارچکش پروبیوتیک گیاهی سازگار با محیط زیست و سلامت انسان شدند که می تواند جایگزین قارچ کشهای شیمیایی شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید یک کود قارچکش پروبیوتیک گیاهی شده که در حوزه کشاورزی کاربرد و میتوانند جایگزین چند هزار تن قارچ کشهای شیمیایی شوند که برای سلامت جانداران مضرند و هم اغلب به دلیل کیفیت نامناسب، کارایی ندارند.
بر اساس این گزارش، این شرکت در سال ۱۳۷۹ با دانش کاملا بومی با هدف احداث نوین ترین کارخانه بیوتکنولوژی در کشور تأسیس و از ابتدای سال ۱۳۸۴ به بهرهبرداری رسید.
این مجموعه با تکیه بر دانش بومی، مطابق با جدیدترین روشها، اقدام به تولید طیفی از فرآوردههای بیولوژیک سازگار با محیط زیست و سلامت انسان و سایر موجودات کرده و با ارائه راهحلهای مناسب و کارآمد، چشمانداز خود را در جهت کاهش مصرف بیرویه مواد سنتتیک و شیمیایی در سامانه های کشاورزی، دامپروری، محیط زیست و انسانی ایجاد کرده است.
به گفته مرادی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در حوزههای بیوتکنولوژی کشاورزی، پروبیوتیکهای دامی و انسانی همچنین مکملها واستارترهای لبنی و غذایی فعال است.
وی افزود: این کارخانه قادر به تولید بیش از هزار و ۵۰۰ تن مواد بیولوژیک پودری و حدود ۱۰ هزار تن فرآوردههای بیولوژیک مایع است که کیفیت و کارایی آنها با تکیه بر تجهیزات تخمیری پیشرفته و روشهای اجرایی استاندارد، تیم تحقیق و توسعه قوی، کنترل دقیق حین تولید، پایش مستمر کیفیت و اجرای صحیح استانداردهای کنترل کیفی تضمین میشود. همچنین میتوانیم با تولید چهار میلیون تن کود بیولوژیک نیاز کشور به واردات سموم شیمیایی برای آفات پروانهای را برطرف کنیم.
به گفته او، این شرکت دانش بنیان یکی از دو شرکت بزرگ دنیا در تولید پروبیوتیک است و تقریبا هیچ موجودی نیست که این شرکت برای آن پروبیوتیک تولید نکرده باشد.
وی تصریح کرد: ما در سه حوزه پروبیوتیکهای کشاورزی، دام و طیور و انسانی که پروبیوتیکهای انسانی ما از دو بخش دارو و غذا تشکیل شده است و در هر یک از این سه حوزه بیش از ۶۰ محصول دانش بنیان فعالیت میکنیم.
کود تولید شده از جدیدترین پروبیوتیکهای این شرکت است که چندی پیش در رویداد برترینهای دانشبنیان کشاورزی هم رونماییشد.
مرادی، در خصوص عملکرد این محصول گفت: یک کود قارچکش یا یک پروبیوتیک گیاهی است که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد و میتواند جایگزین چند هزار تن قارچ کشهای شیمیایی شود که هم مضر سلامت و هم مضر خاک است و اغلب به دلیل کیفیت نامناسب کارایی هم ندارند.
به گقته او، این محصول حاوی فرمولاسیون ویژهای از دو پروبیوتیک مهم گیاهی به نام Bacillus velezensis و Trichoderma است و باهدف بهبود تغذیه و رشد گیاهان و کاهش یا مدیریت خسارت قارچهای بیمارگر خاکزاد در محصولات زراعی، باغی و گلخانهای تولید شده است و در تولید محصول سالم در گلخانهها و مزارع کاربرد دارد، ضمن اینکه یک افزایش عملکرد ۱۰ تا ۱۵ درصدی در کشاورزی را هم به دنبال دارد.
مرادی با بیان اینکه میزان نیاز کشور به محصول چیزی حدود دو تا پنج هزار تن است، اظهار داشت: بازار فروش این محصول تا پایان ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۰۰ تن برآورد شده است.