بردسکن۲۷۵ اثر تاریخی ثبت شده دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر میراث نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بردسکن گفت:شهرستان بردسکن که در شاهراه مواصلاتی و مدخل ورودی خراسان رضوی واقع شده، دارای پیشینه تاریخی، فرهنگی و مذهبی غنی است و وجود جاذبههای تاریخی و طبیعی متعدد در این شهرستان، امکان توسعه و شکوفایی گردشگری را فراهم کرده است.
حسین علیزاده افزود: وجود برج فیروزآباد از یادگارهای عصر سلجوقیان و برج کشمر مربوط به عهد ایلخانیان و تپههای چوپان مربوط به دو هزار سال قبل از میلاد، گواه قدمت چند هزارساله این منطقه است.
او گفت: بناهای تاریخی از جمله منار فیروزآباد، برج علیآباد کشمر، رباط کبودان، مقبره عبدلآباد و آب انبار سید باقر بردسکن بسیار دیدنی و زیبا هستند، علاوه بر این جاذبههای طبیعی بردسکن از جمله کویر و نمکزارهای کویری، جنگلهای تاغ، آبشار سربرج، غارهای درونه و دهانه بیجورد همه ساله گردشگران را به خود جذب میکند.
وی افزود: در حوزه گردشگری مذهبی نیز با وجود امامزاده سید طاهر حسینی، امامزاده سرنخواب، امامزاده هاشم انابد و امامزاده سید علی النقی پتانسیلهای بردسکن قابل توجه است البته قرار گرفتن این اماکن مذهبی، در موقعیت طبیعی، آنها را از جنبه طبیعتگردی هم جاذب نموده است.
مدیر میراث نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بردسکن با بیان اینکه بردسکن به خاطر داشتن باغات میوه از جمله انگور، انار، انجیرو پسته به شهر میوههای بهشتی مشهوراست؛ گفت: میتوان با وجود این قابلیتها برای توسعه گردشگری کشاورزی در بردسکن برنامهریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نتایج بررسیهای باستانشناسی بر روی تپهها و محوطههای باستانی و شواهدی از آثار فرهنگی، منطقه بردسکن در هزارههای دوم و اول پیش از میلاد مسکونی و آباد بوده است؛گفت: این ناحیه در قرون گذشته جزئی از سرزمینی محسوب میشد که در متون جغرافیایی و تاریخی از آن با نام (ترشیز) یا (طرثیث) یاد میشده و در نیمه اول سده چهارم هجری از شهرهای تابعه نیشابور به شمار میرفته است.
علیزاده افزود: این منطقه در سالهای ۵۲۰ قمری و ۶۵۰ قمری، توسط سلجوقیان و سپاهیان مغول و بعد از آن نیز آماج حملات بسیار شده و در زمان نادرشاه افشار از تهاجمات افغانها و ترکمنها به این ناحیه کم شده اما این ناآرامیها تا سلسله قاجار ادامه یافته است.