معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان بر فراهم سازی بستر لازم برای حضور بخش خصوصی به منظور توسعه اقتصاد دریامحور در استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد راضی جلالی در هشتادمین نشست شورای گفتگو بخش خصوصی و دولت خوزستان در محل اتاق بازرگانی اهواز گفت: نباید به وضع موجود صادرات در بنادر استان اکتفا کرد و با تمهیدات و برنامهریزی باید توسعه صادرات خوزستان بهبود یابد.
وی بر فراهم سازی بستر لازم برای حضور بخش خصوصی خوزستان در توسعه اقتصاد دریا محور تاکید کرد و افزود: در حال حاضر آنچه در بنادر استان وجود دارد حداقلترین کار و اقدامات است.
راضی جلالی با اشاره به توسعه بندر فاو عراق، ادامه داد: روند پیشرفت بندر فاو به گونهای است که میتواند تاثیرگذاری بنادر ما را کمتر کند که در این زمینه تحقق برنامه ریزیهای اقتصادی استان با محوریت دریا و تجارت خارجی ضروری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اضافه کرد: ارتباط میان بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، مجموعه صادراتی خوزستان و اداره کل بنادر استان نیاز به تقویت بیش از پیش است.
به گفته راضی جلالی؛ کارگروهی با حضور نهادهای دولتی مرتبط با حوزه صادرات، بخش خصوصی و اتاق بازرگانی برای رفع مشکلات به ویژه مغروقهها، تامین سوخت یارانهای برای شناورها، افزایش تعرفه مشوقها و انجامهماهنگیهای بین بخشی مربوط به حوزه تجارت دریایی تشکیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه نگاه مدیریت ارشد استان در حوزه اقتصادی، آینده نگرانه است، افزود: بنابراین باید برنامه ریزیهای لازم انجام شود تا برنامههای کاری در ۵ یا ۱۰ ساله آینده مشخص و کارها کاربردی باشند.
راضی جلالی گفت: گرفتن مجوز حمل کالا از فرودگاه دزفول و پیگیری تامین سامانه پرتودهی گاما برای دزفول، ماهشهر و شهرک شماره ۲ اهواز از جمله عوامل تکمیل زیرساختهای توسعه صادرات و تجارت خارجی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان افزود: وجود این نقشه راه در حوزه تجارت خارجی، تسهیل کننده صادرات محصولات تولیدی خواهد شد.
تاثیر رونق بندر خرمشهر در توسعه صادرات غیرنفتی خوزستان
کامران مالکیان، دبیر اجرایی اتاق بازرگانی خرمشهر با اشاره به ظرفیت بنادر خوزستان گفت: استان با وجود تعدد بنادر باید در مراودات مرزی، گذر آبراهها و تجارات دریایی حرفی برای گفتن داشته باشد
وی افزود: بندر خرمشهر پس از جنگ با تمام نابسامانیها در رنج است که امید است بهبود پیدا کند.
مالکیان کمبود زیرساختها، عدم تخصیص سوخت یارانهای، نوبد نمایشگاه دائمی کالاهای استان را از جمله مشکلات بندر خرمشهر عنوان کرد.
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی خرمشهر با اشاره به راهکارهای رونق تجاری بندر خرمشهر میگوید: راه اندازی بازارچه مرزی، تخصیص تسهیلات و امتیاز صادراتی ویژه، تخصیص سوخت یارانهای به شناورها و تامین زیرساختهای تخصصی کالاهای مختلف میتواند رونق تجاری را در این بندر رقم بزند.
مالکیان بندر امام خمینی را یکی از بنادر مهم کشور برشمرد و اضافه کرد: ضرورت دارد توانمندیهای این بندر در حوزه تجاری به درستی معرفی و در برخی از زیرساختها و تجهیزات رفع انحصار شود.
وی ضعف زیرساختهای و تجهیزات بندری، عدم تخصیص تعرفه مناسب برای لنجها، نبود اسکلههای تجاری مناسب، تفاوت در نحوه اجرایی قوانین نسبت به دیگر بنادر جنوبی کشور را از عمده مشکلات بنادر شادگان، اروند کنار و چوئبده برشمرد.