روزه گرفتن، خلق و خویی الهی به انسان هدیه میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، یک کارشناس مذهبی در خصوص اهمیت و اعمال ماه رمضان، گفت:ماه رمضان، ماه نزول قرآن و ضیافت الهی است؛ ماهی که خداوند در قرآن در وصف آن تاکید کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی ذاکری با بیان اینکه رمضان، ماهی است که تک تک روزهای آن دارای فضیلتهای بسیاری است و بندگان در آن به ضیافت الهی دعوت میشوند، افزود: پیامبر اکرم (ص) ماه رمضان را ماه ضیافت الهی دانسته و در خطبه شعبانیه فرموده است «ای مردم ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما رو کرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماههاست و روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها و ساعتهایش بهترین ساعتها است».
این کارشناس مذهبی گفت: ماه رمضان در جهت تقرب به خدا، بندگی و اطاعت از خداوند فضلیت بسیاری دارد و فرصت مناسبی برای دوری کردن از گناه و خالص شدن است؛ بنابراین روزه گرفتن تنها عبادتی است که هیچگونه تظاهر و ریایی در آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه کمترین آثار روزه داری مربوط به جسم بوده و بیشترین اثرات آن معنادار و مربوط به بُعد معنوی انسان است، افزود: اینکه میگوییم ماه رمضان، ماه میهمانی خداست به دلیل آثار معنوی و روحانی این ماه است، نه به دلیل جنبهها و آثار جسمانی آن.
ذاکری گفت: تقویت بردباری و مقاوم کردن انسان در برابر اطاعت از فرامین الهی و همچنین مقاوم کردن انسان در مقابل ناملایمات از جمله آثار معنادار روزهداری به شمار میرود. شرایط ظاهری روزه این است که انسان از خوردن و آشامیدن پرهیز کرده و مبطلات روزه را انجام ندهد، اما روزهداری شرایط باطنی هم دارد که رعایت این آداب و اخلاق نیز بسیار توصیه شده است.
وی افزود: غیبت نکردن، دروغ نگفتن هرچند به ظاهر روزه را باطل نمیکند، اما با حقیقت روزهداری منافات داشته و اگر دوری از این موارد در حین روزهداری بیشتر مورد توجه قرار گرفته و مراعات شود، اخلاق آدمی نیز پسندیده میشود.
او با اشاره به اینکه پهن کردن سفرههای افطاری در ماه رمضان و میهمانی دادن از جمله مستحبات ماه رمضان بوده است، گفت: باید در افطاری دادن، آداب آن را برهم نزده و با سادگی این ضیافتها را برپا کنیم. سفره افطاری که با تجملات همراه باشد تبعات و آثار سوئی از خود بر جای میگذارد؛ بنابراین برپایی سفرههای افطاری ساده و میزبانی از روزهداران ثواب بسیار بالایی دارد، اما در برخی موارد در جامعه ما این اصل مهم رعایت نمیشود.
ذاکری در خصوص قرائت قرآن در ایام ماه رمضان هم گفت: صدقه دادن، برپایی سفرههای افطاری ساده، قرائت قرآن و همچنین تدبر در آیات قرآنی و... جزو اعمال مستحبی ماه رمضان بوده و توفیق بزرگی است که انسان ماه رمضان را درک کرده و به استقبال آن برود.