لوله گذاری انتقال آب دریا به استان فارس از تابستان ۱۴۰۰ از شهرستان پارسیانِ هرمزگان آغاز شده و قرار است تا سال ۱۴۰۵ این طرح ۸۶۰ کیلومتری به بهره برداری برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مجری طرح انتقال آب دریا به استان فارس با بیان اینکه این طرح بزرگ ملی باعث اتصال فارس به مخزن آب پایدار میشود گفت: این ابر طرح ملی به طول ۸۶۰ کیلومتر در استان فارس در سه ناحیه عملیاتی و ۱۵ منطقه عملیاتی فعال است و لوله گذاری در نواحی مختلف کارگاهی شبانه روز در حال انجاماست.
بهمن پور با بیان اینکه این طرح بزرگ ملی از ساحل بندر پارسیان در استان هرمزگان آغاز و تا شاهین شهر اصفهان ادامه دارد افزود: ۸۶۰ کیلومتر این خط انتقال از سایت آب شیرین کن تا ایزدخواست آباده در مرز اصفهان در استان فارس قراردارد.
به گفته بهمن پور خط انتقال آب دریا به استان فارس علاوه بر ۲۵ شهر و بیش از ۵۰ بخش و روستا در استان فارس، سه استان هرمزگان، یزد و اصفهان را هم از آب پایدار برخوردار میسازد.
به گفته وی این آب شیرین کن در ۷ فاز طراحی شده که یکی پس از دیگری ساخته و بر حسب تقاضای آب وارد مدار انتقال میشود.
مجری طرح انتقال آب دریا به فارس با بیان اینکه کار مطالعاتی و ساخت تجهیزات مورد نیاز انتقال آب اعم از لولههای GRP و سایر تجهیزات جانبی کاملا بومی و در داخل تولید شده افزود: بر اساس برنامه زمان بندی این طرح تا سال ۱۴۰۵ در استان فارس به بهره برداری میرسد.
او افزود: برای انتقال آب دریا به استان فارس، ۲۰ مخزن ذخیره آب شیرین و ۲۰ ایستگاه پمپاژ پیش بینی شده تا کار انتقال آب در این خط لوله از نزدیکترین تا دورترین نقاط به خط لوله محقق شود.
بهمن پور گفت: اعتبار اجرای طرح انتقال آب دریا به فارس ۴۰ همت پیش بینی شده است.