موضوع پیگیری آمایش در دانشگاهها و مجموعههای آموزش عالی استان خراسان رضوی بسیار لازم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ،سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بین مزیتهای خراسان رضوی و آنچه که در مجموعه ۱۱۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی دولتی و غیر دولتی استان رخ میدهد باید تطابق وجود داشته باشد و بر این اساس باید شرایط را نسبت به مزیتها بازخوانی کرد.
مسعود میرزایی شهرابی افزود: باید به این نکته توجه داشت که رشتههایی که اکنون در دانشگاههای خراسان رضوی تدریس میشود و همچنین مدارک دانش آموختگی که اعطایی چه میزان با مزیتهای استانی تطابق دارد و این افراد آیا میتوانند به مزیّتهای استانی و افزایش بهره وری در سطح استان ورود کنند؟
عضو شورای سیاستگذاری مردمیسازی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اجرای سند آمایش آموزش عالی با جدّیت و با دستور استاندار در خراسان رضوی پیگیری میشود تا رشتههایی که اکنون وجود دارد ولی نفعی برای کشور و نظام ندارد کنار گذاشته شود، همچنین رشتههایی که با کمک آنها ثروت معنوی و مادی برای استان، کشور و نظام ایجاد میشود با عزم دولت سیزدهم، مجوز آن گرفته شود.
میرزایی افزود:معادن خواف توان تامین بسیاری از مواد اولیه صنایع را دارد ولی در دانشگاههای استان رشته معدن نداریم از این رو ایجاد ۲ دانشکده معدن و آی سی تی (ICT) در دستور کار دانشگاه فردوسی مشهد است.
وی گفت: رشته آی. سی. تی همچون یک چوب جادویی است که در هر عرصه از آن استفاده شود منجر به عایدات چند صد برابری میشود و باید از این رشته در علوم دیگر نیز به خوبی بهره برد.
او افزود: اکنون حدود هشت پژوهشکده در دانشگاه فردوسی مشهد در حال فعالیت است که باید فعالیت آنان ارزیابی شود که آیا رسالت خود را به خوبی انجام داده اند یا نه و چه خروجیای داشته اند و این در حالی است که بودجه آنان به سختی از بیت المال تامین شده است.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: باید بین فعالیت پارکها و دانشگاهها ارتباط مناسبی وجود داشته باشد و برای ورود جوانان و نوجوانان به عرصه فناوری گفتمان سازی ایجاد کرد تا باعث ثروت آفرینی برای کشور شوند.