طرح تشدید نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه مواد پروتئینی از امروز شنبه ۱۹ اسفند همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اعلام کرد: این طرح بر اساس ابلاغ و دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور از شنبه ۱۹ اسفند سال جاری آغاز و تا ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ ادامه دارد.
محمد علی بخشی با بیان اینکه این طرح به منظور آمادگی برای ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروز اجرا میشود، افزود: ۵۲ نفر از دامپزشکان و کارشناسان این استان در قالب ۴۱ گروه (اکیپ) ثابت و سیار در این طرح شرکت میکنند.
وی درخصوص نحوه فعالیت این اکیپها گفت: روزانه در ۲ نویت کاری به طور تمام وقت، ۴۱ گروه در استان که ۵ اکیپ ثابت و سیار از اداره کل دامپزشکی و ۳ گروه در شهرستان بیرجند فعال هستند تا به صورت مضاعف کار نظارت بهداشتی را بر مراکز مورد نظر طرح انجام دهند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: با اجرای این طرح درصدد هستیم تا بهداشت و سلامت محصولاتی که در اختیار شهروندان قرار میگیرند را تامین کنیم.
به گفته وی قرار است در این طرح ۲۰ واحد بسته بندی و کارگاه فرآوری فرآورده خام دامی، دو هزار و ۷۳۱ واحد تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی، ۴ کشتارگاه صنعتی طیور و ۱۱ کشتارگاه دام صنعتی و سنتی مورد بازدید و رصد بهداشتی کارشناسان دامپزشکی استان قرار خواهد گرفت.
بخشی با اشاره به استقرار ناظرین بهداشتی دامپزشکی بخش دولتی در کشتارگاهها در کنار مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاههای دام و طیور خبر داد و گفت: فعالیتها در کشتارگاههای دام به صورت روزانه و در کشتارگاههای طیور به صورت شبانه رصد میشوند.
وی افزود: دامپزشکی خراسان جنوبی ضمن بازدید و نظارت بهداشتی بر فعالیت مراکز مورد نظر در صورتی که با مواردی غیربهداشتی برخورد کند موضوع را به مراکز قضایی ارجاع میدهد تا تصمیم لازم برای برخورد قانونی با آنها همچون جریمه، پلمب و یا هرگونه برخورد دیگر گرفته شود.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی از شهروندان خواست درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مانند عرضه گوشت قرمز بدون برچسب شناسنامه لاشه و عرضه مرغ قطعه بندی شده فاقد هویت را به شماره ۳۲۲۳۳۸۲۱ داخلی ۱۷۹ دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان و یا از طریق سامانه پاسخگویی ۱۵۱۲ اطلاع دهند.