از زمان تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، دست کم ۱۳۹ دانشجوی فلسطینی در کرانه باختری اشغالی به علت مخالف با جنگ در غزه بازداشت شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ اسرائیل دست کم ۱۳۹ دانشجوی دانشگاه برزیت در کرانه باختری را به علت مخالفت با جنگ در غزه بازداشت کرده است. دانشجویان، اساتید و فعالان مدنی حملات اسرائیل به موسسات آموزشی را فرار اجباری مغزهای فلسطینی توصیف میکنند.
زین بصراوی، خبرنگار الجزیره انگلیسی در کرانه باختری اشغالی: در حدود پنج ماه بمباران مستمر، اسرائیل تقریباً کل نظام آموزش عالی غزه را از بین برده است. دوازده دانشگاه از مجموع ۱۹ دانشگاه غزه به کلی ویران شده است. نود و پنج استاد دانشگاه و دارنده مدرک دکتری و ۲۳۱ دبیر و مدیر جملگی کشته شدند. از مجموع ۸۸ هزار دانشجو آنهایی که زنده مانده اند به هیچ روی نمیتوانند به کلاس بازگردند. فلسطینیان از جنگی موازی و سازمان یافته ضد آموزش سخن میگویند که با هدف محو کردن مدارس و دانشگاههای غزه طراحی شده است.
بصری صالح، معاون وزیر آموزش عالی فلسطین: وقتی ویران شدن دانشگاهی زنده پخش میشود، یک معنی دارد؛ نمیخواهند دانشگاه وجود داشته باشد. وسعت ویرانی مراکز آموزش عالی که امروز شاهدیم، بی سابقه است.
خبرنگار: در کرانه باختری، سرکوبگری اسرائیل خشونت کمتری دارد، اما کماکان بازدارنده است. دانشگاه قدس که همیشه مملو از جمعیت بود، الان خالی است. به اغلب دانشجویان گفته شده است در خانه بمانند تا از خطرات و خفت عبور از ایست بازرسیها در امان باشند. از زمان آغاز جنگ ایست بازرسیها و شهرک نشینان بیشتر جوانان را هدف میگیرند.
شاهد ابوحامد، دانشجوی فلسطینی: هر گوشه دانشگاه خاطرات را زنده میکند و مفهوم خاصی داشت. اما الان احساس میکنم صرفاً آجر و دیوار، خالی و بی معنی است.
خبرنگار: از هفتم اکتبر تا کنون نیروهای امنیتی اسرائیل بارها به دانشگاه برزیت یورش بردند. دهها دانشجو بی آنکه اتهامشان مشخص شود، بازداشت شدند. دانشجویان و مسئولان دانشگاه میگویند اینها تلاش آشکار برای ساکت کردن اعتراضات مسالمت آمیز در دانشگاهی با یک قرن قدمت و سابقه مبارزه برای آزادی است.
زین بصراوی، خبرنگار الجزیره در کرانه باختری: در همه جای جهان فعالیت مدنی و دانشگاه دست در دست هم دارند و دانشگاه برزیت در رام الله از این قاعده مستثنی نیست. دقیقاً همان چیزی که اسرائیل تلاش میکند، مسیرش را سد کند.
خبرنگار: مکانی که آنجا فلسطینیان جوان به فکر کردن، تکامل یافتن و رشد کردن تشویق میشوند. خطری که نظام حاکم را تهدید میکند.
لَما غوشه، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه برزیت: تلاشی برای از بین بردن نفوذ فلسطینیان در عرصه دانشگاهی در جهان است. فلسطین هنوز میتواند خدمات بسیاری انجام دهد.
خبرنگار: از زمان آغاز جنک در غزه حتی حملات سایبری به شبکه و سرورهای دانشگاه انجام شده است.
نجات عبدالحق، مدیر روابط عمومی دانشگاه برزیت: تهدیدی جدی است که نباید دست کم گرفت. آموزش از سرمایههای مردم فلسطین و ستون اصلی فرهنگ و مقاومت ماست. انگیزههای اسرائیل مشخص است: یورش به دانشگاه ها، سرکوب کردن دانشجویان و از بین بردن امید به آینده بهتر از راه تلاش برای مستهلک کردن بزرگترین منبع فلسطین یعنی مردمش است.