پس از افشای رشوه گرفتن دو نفر در فروش جنگ افزارهای انگلیسی به عربستان سعودی، دادگاهی در لندن اعلام کرد، چون این دو نفر، با اجازه دولت انگلیس پول گرفته اند، آنان را تبرئه کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه گاردین نوشت جفری کوک (Jeffrey Cook) و جان ماسون (John Mason) متهم شده بودند در جریان فروش جنگ افزارهای تولیدی یک شرکت انگلیسی به عربستان سعودی، میلیونها پوند به یک شاهزاده عربستانی و مباشرانش، رشوه داده اند. به نوشته این روزنامه، تام آلن (Tom Allen)، وکیل جفری کوک روز چهارشنبه این هفته در دادگاهی در لندن گفت سیاستمداران، مقامات دولتی و فرماندهان نظامی انگلیسی، مدت هاست از رشوه دادن به خاندان سلینتی عرستان آگاهند و این رشوهها را تایید کرده اند. وی افزود در حق این دو نفر که با اجازه وزارت دفاع انگلیس به مقامات عربستان سعودی رشوه میدهند، جفا شده است.
گاردین نوشت اداره جرایم جدی (Serious Fraud Office) در انگلیس که پروندهای درباره رشوه دهی این دو نفر به مقامات عربستانی آماده کرده بود، با این حکم دادگاه لندن، سرخورده خواهد شد. این روزنامه نوشت بررسی این پرونده حدود ۱۰ سال طول کشیده بود. به نوشته گاردین، در این پرونده جفری کوک و جان ماسون متهم بودند ۹.۷ میلیون پوند به گروهی از مقامات ارشد دولت عربستان سعودی در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰، رشوه داده بودند تا معامله فروش جنگ افزارهای انگلیسی به عربستان، ممکن شود. براساس این پرونده، دلالان انگلیسی متهم شده بودند به شاهزاده میتب بن عبدالله (Miteb bin Abdullah)، یکی از پسران شاه پیشین عربستان و مباشرانش رشوه داده بودند تا تسلیحات تولیدی شرکت "جی پی تی اسپشال پروجکت منیجمنت" (GPT Special Project Management) را به ارتش عربستان سعودی بفروشند و بتوانند قراردادهای بعدی را به دست آورند.
روزنامه گاردین نوشت شاهزاده میتب، زمانی با دستور پدر فقیدش، فرمانده گارد ملی عربستان و مدعی پادشاهی در کشورش بود و ۱.۶ میلیارد پوند برای خرید تجهیزات مورد نیاز یگان خود به شرکت انگلیسی داده بود. به نوشته این روزنامه، جفری کوک، مدیر شرکت جی پی تی بود و جان ماسون هم یک شرکت داشت که رشوه مورد نظر را از طریق حساب بانکی در یکی از مناطق فرار مالیاتی، به حساب شاهزاده عربستانی و مباشرانش منتقل کرده بود. به نوشته گاردین، این دو نفر در دادگاه گفتند برای این که قرارداد فروش تسلیحات انگلیسی به دست شرکتهای آمریکایی و فرانسوی نیفتد، ناچار شدند به مقامات عربستانی رشوه دهند.