نوزدهمین همایش ملی برنج با عنوان برنج ایرانی، امنیت غذایی وپایداری تولید، درمعاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، معاون موسسه تحقیقات برنج کشور دراین همایش با اشاره به اینکه پس از دو سال وقفه به علت بیماری کرونا، نوزدهمین دوره همایش ملی برنج درآمل برگزار شد، گفت، هدف اصلی این همایش بررسی موانع پیش روکشت، برداشت و فرایند فروش آن درسال زراعی پیش رو با ارائه جدیدترین یافتههای تحقیقاتی محققان درحوزه تولید برنج بوده است.
وحید خسروی افزود: حفظ زیست بوم شالیزار برای نسل آینده، افزایش بهره وری وکاهش ضایعات، تکنولوژیهای جدید وافزایش بهره وری، نقش مکانیزاسیون درکاهش هزینه تولید و جایگاه مصرف کننده درپایداری تولید از محورهای اصلی وتعیین شده درهمایش نوزدهم بوده است.
وی ادامه داد: آخرین دستورالعملها و یافتههای تحقیقاتی در زمینه تولید تا برداشت برنج ورفع مشکلات از دیگر مواردی بوده که دراین همایش سعی شده تا با حضور محققان و کارشناسان مطرح و نتایج مثبت این دستاوردها دراختیاربهره برداران حوزه تولید برنج قرار بگیرد.
معاون موسسه تحقیقات برنج کشورتصریح کرد، درپایان این همایش یک روزه، دستاوردها ونتایج جمع بندی یافتههای تحقیقاتی محققان وکارشناسان دربخشهای مختلف برای بهره برداری به سازمانهای جهادکشاورزی استانهای برنج خیز کشور برای استفاده برنج کاران ارسال خواهد شد.
همچنین همزمان با برگزاری نوزدهمین همایش ملی برنج، نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای علمی و فنی مرتبط با برنج در محل معاونت موسسه تحقیقات برنج کشوردرآمل به نمایش گذاشته شد.
یادآور می شود در این همایش ملی که با حضور مهاجر معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی، جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج، علیزاده شایق رئیس انجمن برنج کشور و جمعی از مدیران سازمان جهاد کشاورزی مازندران و شهرستانها، محققین، کارشناسان و کشاورزان به میزبانی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل برگزار شد، نمایندگانی از طیفهای مختلف اعم از مسؤولین، پژوهشگران، اساتید دانشگاهی، کشاورزان شالیکار و تجّار برنج با ارائه سخنرانی درخصوص مسائل و چالشهای پیرامون تولید برنج و مشکلات کشاورزان بحث و گفتگو کردند.