افتتاح رویداد بین المللی علمی، فرهنگی «فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم»
افتتاحیه رویداد بین المللی علمی، فرهنگی فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم توسط معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری، بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، شهرداری تهران و شهرداری تبریز با حضور نمایندگان کشور ژاپن در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، رئیس رویداد بین المللی علمی، فرهنگی فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم و رئیس بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی در این مراسم ، ضمن تقدیر از دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بابت حمایت از برگزاری این رویداد بینالمللی در تهران و تبریز و حمایتهای سایر برگزار کنندگان مراسم بالاخص دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: مهمترین دستاورد این رویداد، مطرح کردن رویداد فضا و زمان در عرصه معماری است.
یوسف زندی، با اشاره به فضاسازی مفهومی توسط کشورهایی با تمدن تاریخی بالا گفت: این رویدادها میتواند بستر مناسبی برای نزدیکتر شدن کشورهای صاحب این دانش همچون ژاپن و ایران باشد.
وی افزود : مفهوم MA که دلالت بر ابهام یا محدود بودن مکان-زمان دارد و خود را در تقابل با منطق غربی ادراک فرهنگی قرار میدهد، قطعا در میان این حوزههای متعلق به فرهنگ شرق مشترک است. برخلاف رویداد ۴۰ سال پیش، این همایش و نمایشگاه با ابتکارات دوجانبه دو کشور ایران و ژاپن تشکیل میشود. اساتید و هنرمندان از هر دو کشور بر اساس ایدههای مقایسهای فضا-زمان که بر اساس زمینههای فلسفی و ایدئولوژیکی هر دو فرهنگ تفسیر میشوند، انتخاب شده اند.
رئیس رویداد بین المللی علمی، فرهنگی فضا و زمان در مسیر جاده ابریشم گفت : تبریز محل اولیه شروع این رویداد علمی – فرهنگی و هنری است و بازار بزرگ آن که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، نماد فرهنگ تجارت جاده ابریشم است.
زندی افزود : این رویداد ظرفیت عظیمی از آوردههای علمی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و سیاسی را برای ایران علی الخصوص تبریز به ارمغان خواهد آورد و کشور ژاپن به دلیل سیاست دوستانه طولانی مدت خود در قبال ایران، روابط دیپلماتیک خود را بسیار منحصر به فرد نگه داشته است.
وی گفت : در واقع شهر تبریز و سازمانهای مرتبط با آن برای مدت طولانی با شرکای ژاپنی خود در زمینههای آکادمیک، فرهنگی و هنری روابط خوب و تثبیت شدهای داشته اند. نمایشگاه ” MA ” در ایران پتانسیل بالایی برای ارتقای روابط خوب از طریق تعهد دوجانبه تمام عیار دارد.
زندی افزود: همچنین برگزاری نشستهای رسمی با روسای دانشگاههای شرکت کننده در رویداد، عقد تفاهم نامههای همکاری در زمینههای دانشگاهی با رویکرد تخصصی، فرهنگی، هنری و اقتصادی (تبادل استاد، دانشجو، فرصتهای مطالعاتی و …) جهت مشارکت در برگزاری رویدادهای مشابه در آینده، عقد تفاهم نامه همکاری در زمینه تعریف و انجام پروژههای اجرائی مشترک و تاسیس و افتتاح دبیرخانه بسیار مهم لیگ شهرهای تاریخی جهان در تبریز میتواند از مهمترین دستاوردهای برگزاری این رویداد بین المللی باشد.
شاهانی، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز در این مراسم ضمن خیرمقدم به میهمانان، برگزاری این همایش دو روزه را فرصتی برای تبادل نظر علمی متخصصان دانشگاهی دانست.
در ادامه مراسم، سفیر کشور ژاپن و ریچی میاکه دبیرکل رویداد فضا و زمان و استاد دانشگاه پاریس سخنرانی کردند.
طی روزهای ۱۵ و ۱۶ اسفندماه دو نشست در موضوع "نشست و رویداد فناوریهای نوین شهری کلانشهر تهران" و " مدیریت ریسک، محیط زیست و انرژی، معماری و شهرسازی" با حضور میهمانان ژاپنی و چینی برگزار شد.
ادامه رویداد بین المللی علمی، فرهنگی و هنری جاده ابریشم MA با حضور اساتید و متخصصان برجسته از ژاپن، چین، فرانسه، گرجستان، ترکیه در تهران و تبریز توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری، بنیاد ملّی نخبگان، دانشگاه هنراسلامی تبریز، شهرداری تبریز و مرکز مطالعات برنامه ریزی شهر تهران ۱۷ و ۱۸ اسفند با برپایی مراسم افتتاحیه در دانشگاه هنر اسلامی و خانه تاریخی نیکدل تبریز با حضور سفیر ژاپن و مقامات کشوری و استانی برگزار میشود و سپس دو نمایشگاه دیگر نیز در خانههای تاریخی علی میسیو و ختایی فعالیت خود را آغاز میکند.
همچنین، برگزاری سمینار آموزشی حفاظت از بافتهای تاریخی و هنر معاصر توسط اساتید برجسته ژاپنی و شب فرهنگی ایران و ژاپن در تبریز و اجرای موسیقی زنده توسط گروه ژاپنی در آذرشهر از دیگر برنامههای رویداد بین المللی علمی، فرهنگی و هنری جاده ابریشم خواهد بود.