مردم شهر دمشق، طبق عادتهایی که از نسلها قبل به آنها رسیده، در آخرین هفته ماه شعبان، به گردشگاههای اطراف این شهر میروند، مناطقی که معروف به وفور آب و سر سبزی و زیبایی طبیعت است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دمشق، در میراث فرهنگی ناملموس سوریه، این گشت و گذارهای تفریحی "تکریزه" نامیده میشود.
خانوادهها انواع و اقسام غذا را تدارک میبینند و یک روز از صبح را تا نزدیک غروب در باغهای اطراف دمشق میگذارند.
تکریزه یک واژه برگرفته از زبان سریانی است که به معنای تفریح و گشت و گذار است.
ابو عادل از علاقمندان به میراث فرهنگی میگوید، اهالی شهر دمشق به تفریح قبل از ماه مبارک رمضان عادت داشتند و این امر نشان دهنده علاقه آنها به زیبایی طبیعت است.
وی افزود: تکریزه فرصتی است تا روح و بدن برای بعد معنوی و روحانی ماه عبادت، ماه پر برکت رمضان آماده شود.
در کنار رودخانه بردا، گروهی از دوستداران میراث فرهنگی سوریه با لباسهای سنتی گردهم آمدند، تا یادآور تکریزه در نسلهای گذشته باشند.
وسیم نوجوانی است که پدرش را در گشت و گذار تکریزه همراهی میکند، او میگوید، هر سال با پدرم به تکریزه میآیم، بازی میکنم و پای صحبتهای بزرگتها مینشینم.
اما پدر وسیم گفت: «هدف این است که بچهها با آداب و رسوم و فرهنگ اصیل آشنا شوند، با قصه خوان آشنا میشوند.»
قصه خوان یا مسحراتی کسی است نزدیک وقت سحر، با صدای بلند و عبارتهایی، چون «بیدار شوید و خدای یکتای را عبادت کنید»، روزه داران را به عبادت خداوند و آماده کردن سحری فرا میخواند.
حالا با وجود شرایط دشوار سوریه در چند سال گذشته، از جنگ و نا امنی تا تورم اقتصادی و مشکلات معیشتی، اما مردم سوریه همچنان به آداب و سنن خود پایبند هستند.