در مراسمی به مناسبت آغاز هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، از فعالان محیط زیست استان همدان تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ در این مراسم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: با توجه به اینکه کشور ما در کمربند خشک سرزمینی واقع است و مصرف بالای انرژیهای فسیلی دمای زمین را ۲ درجه افزایش داده است، باید تلاش بیشتری در حفظ آب و خاک انجام دهیم.
اسفندیار خزایی افزود: استان همدان با قرار داشتن در یک فلات مرتفع دارای ۴ حوزه آبخیز بزرگ است و هیچ حوزه آبریزی ندارد با این حال در ۶۶۵ هزار هکتار مرتع استان که یک درصد مراتع کشور را شامل میشود، ۳ درصد علوفه کشور تولید میشود که بالادست مزارع دیم ما قرار دارند.
او همچنین با اشاره به اینکه استان همدان کم جنگل و دارای استعداد توسعه درختکاری است، گفت: کشت درخت و توسعه باغها و جنگلها به علت تنظیم اکسیژن، دمای هوا و نگهداری آب اهمیت بالایی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان سهم استان همدان افزود: سهم استان همدان از کاشت یک میلیارد درخت در ۴ سال ۱۲ میلیون است در این زمینه ۳۸۴ هزار نهال در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ تولید کرده ایم و امسال به یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال رسیده است.
مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری منابع طبیعی کشور هم گفت: ناترازی در تولید و بهره برداری و فرسایش آب، خاک، اقلیم و مواد آلی و معدنی سبب مخاطراتی شده و البته در کشور ما همه اینها بالاتر از میانگین جهانی است.
حمید نوری افزود: از سال ۹۸ کارهای خوبی انجام شده که کافی نیست و حتی به خود اکوسیستم که دارای ظرفیتهای بسیار بالای اقتصادی و اشتغال است توجهی نشده در حالیکه امنیت زیستی و امنیت ملی ما بستگی به زیست بوم دارد و در ۹۰ میلیون هکتار از منابع طبیعی ایران به ازای یک واحد هزینه، ۴ واحد اثربخشی در پی خواهد داشت.
استاندار همدان هم گفت: در رویکرد جدید با تغییر کاربری و از بین بردن فضای سبز موافق نیستیم، در هر کار عمرانی اگر حتی به یک درخت بر بخوریم دستور ما به جای بریدن یا خشکاندن، جابه جایی است.
علیرضا قاسمی فرزاد از مشارکت مردم در انتخابات و ۲۷ هزار و ۶۴۹ نفر برگزارکنندگان انتخابات در استان قدردانی کرد.
در پایان این مراسم، نمادین چند اصله نهال کاشته شد.