رئیس شورای حل اختلاف مازندران گفت: ۵۳ هزار و ۷۶۸ فقره پرونده ارجاع شده به شعب حل اختلاف منتهی به سازش شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رئیس شورای حل اختلاف مازندران با بیان اینکه تعداد پروندههای قابل سازش استان در ۱۱ ماه امسال، ۱۴۶ هزار و ۵۴۴ فقره است، گفت: از این تعداد ۵۳ هزار و ۷۶۸ فقره پرونده معادل ۳۷ درصد پروندههای ارجاع شده به شعب حل اختلاف منتهی به سازش شده است.
ابراهیم علیزاده نیکو با بیان اینکه فعالیت داوران حرفهای در حل اختلاف مازندران افزایش پیدا کرد، افزود: ۷۲ داور حرفهای در مازندران فعال هستند که در همه امور مربوط به قضائی میتوانند ورود پیدا کنند.
رئیس شورای حل اختلاف مازندران گفت: نخستین دوره داوران حرفهای در مازندران برگزار شده از این به بعد دادخواستهای که برای تعین داور انتخاب میشوند از طریق داوران حرفهای بررسی میشوند، ۲۰۰ پرونده در مازندران تاکنون از این طریق در حال رسیدگی است.
علیزاده نیکو با بیان اینکه در مازندران ۴۳ میانجیگر فعال هستند، افزود: برنامه داریم که حداقل ۱۰ درصد از دعاوی حقوقی و ۳۰ درصد از شکایت کیفری قابل ارجاع را به میانجیگران واگذار کنیم.
او ادامه داد: برنامهریزی برای ایجاد کانون داوران حرفهای در مازندران انجام شد و به زودی این طرح در استان عملیاتی میشود.
رئیس شورای حل اختلاف مازندران گفت: میانگین رسیدگی به پروندههای کیفری و حقوقی در کشور ۲۰ روز است و در استان مازندران ۲۲ روزه انجام میشود که برنامه داریم با استفاده از روشهای جایگیزین در کوتاهترین زمان به پروندهها رسیدگی شود.
علیزاده نیکو میزان ورودی و خروجی پروندهها را ۱۰۰ درصد اعلام کرد و افزود: این موضوع در مازندران محقق شده است در ۱۱ ماهه امسال ۶۱ درصد پروندهها الکترونیکی انجام میشود، برنامه داریم تا سال آینده همه پروندهها الکترونیکی بررسی شود.
رئیس حل اختلاف مازندران در ادامه از برنامهریزی برای احیا و فعال سازی شعب روستایی خبر داد و گفت: ۲۱۲ شعب در حال حاضر فعال هستند.
او ادامه داد: در ۱۱ ماه امسال ۴۸ فقره پرونده قصاص نفس حل اختلاف مازندران ارجاع داده شد که ۱۸ پرونده منجر به صلح و سازش قطعی شد و ۳۳ پرونده به صورت مشروط منجر به صلح و سازش شده است.