سازمان جهانی بهداشت با هشدار درباره وضعیت غزه و کمبود آب و غذا در این منطقه، آن را فاجعه بار توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی رویترز، نهادهای انساندوستانه درباره قحطی در غزه که به صورت رسمی روز جمعه از سوی سازمان جهانی بهداشت نیز تایید شده است، هشدار میدهند. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، دهمین کودکی که به صورت رسمی در بیمارستان پذیرش شده بود، بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داد.
این در حالیست که خبرها حاکی از این بودند که چهار کودک در بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه جان خود را از دست دادند؛ این رویداد غم انگیز در حالی بود که شش کودک دیگر نیز روز چهارشنبه بر اثر گرسنگی جان باخته اند. به گفته هماهنگ کننده سازمان ملل، وضعیت جاری در غزه باعث شده است یک نفر از هر چهار نفر در سطح تکان دهنده از امنیت غذایی قرار دارد و همین امر باعث میشود صحنههایی مانند آنچه که شمال نوار غزه و روز پنجشنبه روی داد و بیش از صد فلسطینی در تلاش برای به دست آوردن غذا و هجوم به کاروانهای کمک رسانی کشته شدند؛ صدها فلسطینی دیگر نیز در این حادثه زخمی شدند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز حادثه روی داده برای غزه ایها و کامیونهای کمک رسانی را تکان دهنده دانست و آن را محکوم کرد. وی خواهان تحقیقاتی مستقل و موثر در این خصوص شده است.
کریستن لیندمایر (Christian Lindmeier) سخنگوی سازمان جهانی بهداشت: آمار رسمی شب گذشته و صبح امروز گویای این است که دهمین کودکی که در بیمارستان پذیرش شده بود بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده است. آستانه بسیار غمباری را شاهد هستیم، به همان اندازه که شمار تلفات انسانی در غزه اکنون از سی هزار نفر فراتر رفته است، به همان اندازه غمبار که دیگر آمارهای رسمی بیان میکنند. همانطور که به درستی اشاره کردید، پیش بینی میشود احتمالا آمارهای غیر رسمی به مراتب بیشتر هم باشد، زیرا این آمار زمانی ثبت میشود که در بیمارستان پذیرش میشوند، به صورت رسمی ثبت میشوند که آمار رسمی به مراتب پایینتر از میزان واقعی است.
کریستن لیندمایر سخنگوی سازمان جهانی بهداشت: مردم ناامیدانه به دنبال آب آشامیدنی و غذا هستند و جان خود را برای دریافت کردن میزان اندکی غذا به خطر میاندازند، هر میزانی که بتوانند با آن شکم خودشان فرزندانشان را سیر کنند. این غمنامهای واقعی به شمار میآید، فاجعهای واقعی در جریان است، اینکه منابع غذایی و دیگر اقلام به اندازهای اندک است که شاهد چنین صحنههایی هستیم؛ و اینکه منابع غذایی به عمد قطع شده اند.
به گفته لیندمایرْ محمولههای آب آشامیدنی و برق و غذا از هفت اکتبر به این سو در غزه قطع شده است و همه شریانهای حیاتی در غزه کم و بیش قطع شده به شمار میآیند. وی با استناد به آمارهای آنرووا، نهاد کمک رسانی سازمان ملل به فلسطینی ها، میزان کمکهای ارسال شده به غزه در ماه فوریه فقط نیمی از آن چیزی بود که در ژانویه دریافت شده بود.