تامین و توزیع شیر خشک در کشور با روندی پایدار و ثبات در تولید همراه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به گفته دکتر حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در ابتدای اجرای این طرح (توزیع شیر خشک با کد ملی) که از ۲۰ مهر در داروخانههای کشور اجرایی شد، به شیرخشکهای رژیمی، یارانه تعلق نمیگرفت و با پیگیریهای خبرنگار صدا و سیما مقرر شد داروخانهها با ثبت شناسه رهگیری شیرخشک در سامانه تی تک، شیر خشک رژیمی را بدون تغییرقیمت به مصرف کننده در سقف معین عرضه کنند.
سامانه بیمه سلامت هم برای ثبت شیرخشک عرضه شده نوزادان، در کنار سامانه تی تک، در داروخانهها راه اندازی شد و طبق بخشنامه سازمان بیمه سلامت ایران، ثبت و ارائه شیرخشک رگولار (عادی) در سامانه erx بیمه سلامت انجام میشود.
همچنین در پایان هر ماه- مطالبات داروخانهها در این بخش سامانه بیمه سلامت قابل مشاهده و در صورت ثبت در این سامانه قابل پرداخت است.
با توجه به تغییر سیاستهای ارزی شیرخشکهای رژیمی، از ۱۴ بهمن نیز پس از استعلام شناسه رهگیری (UID) شیر خشک در سامانه تیتک، میزان مابه التفاوت یارانه ارزی شیرخشک در کارتابل داروخانهها نمایش داده میشود و مصرف کننده فقط همان قیمت مشخص شده در سامانه را پرداخت میکند.
در حال حاضر به صورت میانگین ماهانه بین ۶ تا ۷.۵ میلیون قوطی شیر خشک در کشور تولید میشود.
میزان مصرف شیرخشک هر کودک ماهانه ۴ تا ۷ قوطی برآورد شده است، اما برای تامین رفاه خانوادهها ۱۰ قوطی شیرخشک به قیمت یارانهای تعیین شده و خانوادهها میتوانند آن را با نرخ یارانهای دریافت کنند؛ در عین حال تعرفه شیرخشک بیش از ۱۰ قوطی با قیمت غیر یارانهای محاسبه میشود و آن هم تا سقف ۲۰ قوطی امکانپذیر است.
ثبات در بازار شیر خشک از طرفی خانوادهها را راضی و از طرف دیگر داروخانه دارها را ناراضی کرده است.
و اما علت این نارضایتی:
با فروش شیرخشک در سامانه تی تک داروخانهدارها مجبورند شیرخشک را به صورت نقدی خرید و سه ماه بعد یارانه شیرخشکهای فروخته شده را به آنها دریافت کنند.
امروز بر اساس اعلام روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، ۱۴۰ میلیارد تومان یارانه شیرخشک تأمین اعتبار شده و به زودی پرداخت مربوط به مابه التفاوت ارزی آن به حساب داروخانهها انجام خواهد شد.