بیماریهای قلبی، کلیوی، چشمی و سکتههای مغزی؛ ازعوارض فشار خون بالااست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی متخصص بیماریهای داخلی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فشار خون یک بیماری بدون علامت است گفت: در صورتی که این فشار خون کنترل نشود میتواند عوارض جدی مانند بیماریهای قلبی، کلیوی، چشمی و سکتههای مغزی را به دنبال داشته باشد.
دکتر زهرا عطایی افزود: تمام افراد بالای ۱۸ سال در صورتی که تاکنون هیچ علامتی نداشتهاند، باید یک بررسی اولیه فشار خون داشته باشند و اگر فشار خون در فرد ۱۸ سال به بالا که بررسی شده نرمال بود، بدون اینکه فرد هیچ ریسک فاکتور دیگری داشته باشد (مثل چاقی یا بیماریهای زمینهای کلیوی یا بیماریهای قلبی -عروقی) لازم است که هر سه سال، فشار خون او چک شود.
او گفت: ولی اگر فرد در مراجعهای که در سن ۱۸ سالگی به بعد دارد فشار خونش بالا تشخیص داده شد و یا بیماریهای همزمان داشت بهتر است که به صورت سالانه مراجعه کند. در مورد اطفال در اینجا صحبتی نمیکنم، چون در حیطه تخصصی من نیست فقط این نکته قابل تذکر است که در مورد اطفال معمولاً اگر علامتدار باشند یا پزشک معالج تشخیص بدهد نیاز است که فشار خون چک بشود.
متخصص بیماریهای داخلی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:وقتی فرد به کلینیک مراجعه میکند و فشار خون او چک میشود، معمولاً استاندارد ما برای اینکه فشار خون فرد را نرمال محسوب کنیم؛ فشار کمتر از ۱۳۰ روی ۸۰ تا ۸۵ است اگر این فرد فشار ۱۳۰ تا ۱۳۹ داشت و فشار سیستول یا فشار دوم او بین ۸۵ تا ۹۰ بود، ما این فشار خون را یک فشار بالاتر از نرمال تلقی میکنیم، اما هنوز در حدی نیست که درمانی را برای فرد شروع کنیم.
او افزود:در این افراد توصیه میشود که سبک زندگی شان را اصلاح کنند و بعد مراجعه مجدد داشته باشند و لازم است که وقتی میخواهیم مارک فشار خون را بر فردی بزنیم حداقل دو تا ۳ نوبت فشار خون او را بگیریم و در نهایت در پرونده او یادداشت میکنیم و توصیه میکنیم که ۱ تا ۴ هفته بعد مراجعه داشته باشد، تا ما مجدداً فشار خونش را چک کنیم و در این فاصله رژیم غذایی و سبک زندگی سالمی که به او توصیه کردیم را داشته باشد.
دکتر عطایی گفت: برای اطمینان از فشار خون یک فرد معمولا باید حداقل سه نوبت او مراجعه داشته باشد و اگر در این سه نوبت ما فشار خون بالای حدود ۱۳۰ تا ۱۳۹ و ۸۵ تا ۹۰ را در ارزیابی آن فرد به دست آوردیم نیاز است که در اینجا به صورت قطعی سبک زندگی سالم را داشته باشد و اگر پس از سه ماه کنترل نشد و فشار بالاتر رفت و به ۱۴۰ به ۹۰ رسید، قطعاً باید درمان دارویی در فرد انجام بشود.
این استادیاردانشگاه گفت:فشار خون بالا میتواند عوارضی را در افراد ایجاد کنند که یکی از عوارض آن عوارض مغزی است که به صورت سکتههای مغزی بروز میکند و همچنین عوارض بر روی کلیهها یا چشمها که در جریان فشار خون بالا اتفاق میافتد.