مسئول سلامت جوانان و نوجوانان و مدارس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: بیش از نیمی از جوانان زیر پوشش این مرکز فعالیت بدنی مناسبی ندارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حدیث غلامپور با اشاره به ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺭﻭﺯ ﻣﻠﯽ و هفته ﺟﻮﺍﻥ با شعار "ﺟﻮﺍﻥ ﺳﺎﻟﻢ، ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺳﺎﻟﻢ، ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺳﺎﻟﻢ"، گفت: گسترش فناوری و ماشینی شدن زندگی موجب کاهش تحرک و فعالیت بدنی و افزایش خطر ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطانها شده است.
وی افزود: آخرین آمارهای جهانی حاکی از آن است که سالانه حدود ۲ میلیون نفر در جهان به علت پیامدهای ناشی از کم تحرکی، جان خود را از دست میدهند، همچنین بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان که اغلب آنان را زنان و دختران تشکیل میدهند، میزان لازم فعالیت بدنی برای ارتقای سلامت را ندارند.
غلامپور با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون فعالیت بدنی بیش از ۳۴ هزار نفر در گروه سنی جوان در حوزه غرب اهواز ارزیابی شده است، ادامه داد: از این تعداد ۵۰.۸ درصد الگوی نامناسب فعالیت بدنی در هفته دارند، این در حالی است که فعالیت بدنی استاندارد توصیه شده ۱۵۰ دقیقه با شدت متوسط در هفته است.
مسئول سلامت جوانان و نوجوانان و مدارس مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: خبرخوب این است که هر لحظه میتوان با بهبود عادتهای فعالیت بدنی در زندگی روزمره کیفیت زندگی و طول عمر را افزایش داد، اگر چه انجام هر نوع فعالیت بدنی بهتر از بی تحرکی است، اما براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، فعالیت بدنی مفید باید حداقل ۱۰ دقیقه طول بکشد و باعث افزایش تعداد ضربان قلب و تنفس شود.
وی میگوید: اثرات مثبت فعالیت بدنی بر سلامت را شامل بهبود ظرفیتهای سیستم قلب، پیشگیری از بیماریهای مزمن ازجمله دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطان ها، بهبود فشارخون، بهبود ترکیب بدنی و مدیریت وزن، بهبود سلامتی سیستم اسکلتی عضلانی، کاهش علایم افسردگی و اضطراب، بهبود مدیریت استرس و درد، داشتن فواید اجتماعی از جمله کاهش خشونت و افزایش سرگرمیهای مفرح، کاهش هزینههای سلامت، افزایش انرژی فرد، بهبود کیفیت خواب، افزایش اعتماد به نفس و بهبودکیفیت زندگی عنوان کرد.