در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان قرار داریم و سوال بیشتر مردم اینستکه به چه کسی رای بدهیم؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به همراه ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری قرار است روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ همزمان با مازندران در سراسر کشور برگزار شود.
مازندران ۱۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی و ۴ نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد که این نمایندگان میتوانند منشا خدمات زیادی برای مردم استان باشند.
در آستانه این انتخابات، سوال بیشتر مردم اینستکه به چه کسی رای بدهیم؟
استان مازندران در زمینههای مختلف استعدادهای فراوانی دارد که اگر همه آنها مورد استفاده بهینه قرار بگیرند شاهد استانی پویا و بدون بیکاری خواهیم بود.
در اینجا نگاهی داریم به ظرفیتهای استان مازندران در بخشهای مختلف که اگر داوطلبان محترم مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری مورد توجه قرار دهند و برای بهبود این بخشها برنامه ریزی کنند مردم میتوانند به آنها رای دهند.
۱- کشاورزی
استان مازندران ظرفیت زیادی در بخش کشاورزی دارد. وجود ۴۷۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و باغی در استان، نشان دهنده ظرفیت بالای این استان در بخش کشاورزی است.
مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه برتر کشور را در اختیار دارد.
با وجود این همه ظرفیتهای بالای تولید؛ این استان همچنان در بخش تامین آب کشاورزی و ادوات با مشکل روبروست.
وجود نداشتن صنایع تبدیلی کشاورزی در مازندران یکی از مشکلات مهم کشاورزان و تولیدکنندگان استان است.
۲- گردشگری
وجود مواهب طبیعی از جمله جنگل و دریا موجب میشود سالیانه حدود ۱۷ میلیون مسافر و گردشگر به استان سرسبز مازندران سفر کنند.
وجود این تعداد زیاد مسافر در استان، چه درآمدی را نصیب استان میکند؟
بیشتر این مسافران و گردشگران در ویلاها و مراکز اقامتی وزارتخانهها و ادارات و شرکتها در سواحل و غیر سواحل استان اسکان مییابند و درآمد کمتری نصیب استان میشود.
اما راهکار جذب مسافر و گردشگر داخلی و خارجی و کسب درآمدهای بالا، میتواند در شکوفایی اقتصاد مردم استان، تاثیر زیادی داشته باشد.
۳- صنعت
سالهاست که استان مازندران را به عنوان استان کشاورزی قلمداد میکنند و میگویند نباید این استان، صنعتی شود، اما بخش کشاورزی چه میزان میتواند جوابگوی اشتغال و درآمد مردم استان باشد؟
وجود ظرفیت بالای صنعتی در استان، یکی از راهکارهای جذب جوانان جویای کار و حل معضل بیکاری است. برنامه ریزی برای گسترش صنعت در استان یکی از خواستههای به حق مردم کوشا و همیشه در صحنه استان مازندران است ک هباید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
۴- ورزش
استان مازندران از استانهای قهرمان پرور کشور است که سالیانه ورزشکاران به نام این استان در میادین بین المللی، جهانی و المپیک به قدرت نمایی میپردازند و مدالهای متنوع و رنگارنگی را برای کشور عزیزمان به ارمغان میآورند.
وجود ورزشکاران و تیمهای مازندرانی در لیگهای متعدد کشوری، نشان دهنده علاقه مردم این استان به ورزش است، اما زیرساختها و امکانات ورزشی استان، چقدر حوابگوی مردم ورزشکار استان است؟
تیمهای لیگ برتری و کشوری چه میزان امکانات دارند و ایا میتوانند جوابگوی علاقمندان باشند؟
۴- پسماند
روزانه ۲۰۰ تن زباله در استان مازندران تولید میشود که اگر ایام تعطیل و پر ترافیک مسافر را به آن اضافه کنیم روزانه به ۳۵۰ تن هم میرسد.
یکی از معضلات سالهای اخیر مناطق مختلف استان مازندران، موضوع زباله و جمع آوری آن است که به خاطر وجود جنگل و دریا و بحث زیست محیطی، مشکلات زیادی را از نظر مالی و اجتماعی نصیب استان کرده است.
بحث پسماند و احداث کارخانههای احداث پسماند چند سالی است که مسئولان استان مازندران درگیر آن هستند و هنوز به نتیجه نرسیده است.
۵- شریانهای حیاتی حمل و نقل
وجود ظرفیتهای هوایی، زمینی، دریایی و ریلی از مزایای یک منطقه است که اگر مورد توجه قرار گیرد موجب توسعه و پیشرفت یک منطقه میشود.
بحث منطقه آزاد مازندران که چند سالی است مطرح شده و هنوز به نتیجه نرسیده مورد مطالبه جدی مردم استان است و میتواند در زمینه شکوفایی استان در زمینههای مختلف تاثیرگذار باشد.
وجود بنادر مهم و استراتژیک نوشهر، امیراباد و فریدونکنار از مباحث مهم پیشرفت یک منطقه محسوب میشود که اگر همدلی بین مسئولان استان بود وجود منطقه آزاد میتوانست کمک موثری در توسعه استان بکند.
مازندران ۱۰ هزار و ۷۰۰کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد که از طریق سه محور چالوس، هراز و سوادکوه به پایتخت، جاده کیاسر به استان سمنان، رامسر به استان گیلان و گلوگاه به استان گلستان متصل میشود.
نگهداری و توسعه این راهها نیاز به مدیریت دارد تا شاهد حمل و نقل بهتر بار و مسافر باشیم.
وجو دریای خزر در کنار استان مازندران و حمل و نقل دریایی از راههای دیگر ارتباط با کشورهای همسایه و توسعه روابط دوحانبه اقتصادی و فرهنگی است.
وجود خط آهن در استان از مصادیق مهم پیشرفت در هر منطقه محسوب میشود که استفاده درست از آن و توسعه خطوط ریلی، تاثیر مهمی در افزایش تبادلات تجاری خواهد داشت.
۶- فرهنگ و هنر
یکی از موضوعات مهمی که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد بحث فرهنگ و هنر است که همواره مورد مطالبه جدی مردم استان مازندران است.
افزایش ظرفیت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و بالا بردن سطح علمی اساتید دانشگاهها از خواستههای به حق مردم استان است تا جوانان جویای علم استان برای درس خواندن راهی استانهای دیگر نشوند.
سینما، تئاتر و مکانهای علمی، فرهنگی و تربیتی از دیگر مکانهایی هستند که در پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان و دیگر قشرهای مختلف مردم نقش مهمی دارند، اما در حال حاضر بیشتر شهر های استان مازندران فاقد سینما و تئاتر هستند.
سرمایه گذاری در این بخشها میتواند در جذب افراد موثر باشد تا دنبال کارهای دیگر نروند.
اگر در زمینه فرهنگ جوانان و نوجوانان استان هرچه بیشتر سرمایه گذاری شود شاهد جامعهای پویا و با نشاط خواهیم بود.
۷- روستاها
استان مازندران بیش از ۳ هزار روستا دارد که هر کدام دارای ظرفیتهای مختلف تولیدی؛ اقتصادی و گردشگری هستند.
امروزه روستاها دارای جوانان تحصیل کرده زیادی هستند که اگر به طور برنامه ریزی شده مورد حمایت قرار بگیرند و زمینه تولید برای آنها فراهم شود قسمت زیادی از مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد.
استقرار واحدهای صنعتی، کشاورزی و دامداری در روستاها، توجه به ظرفیتهای علمی، فرهنگی و گردشگری روستاها و استفاده از آنها میتواند موجب رشد و تعالی جامعه را فراهم کند.
۸- آب کشاورزی و آشامیدنی
از مشکلات مردم مناطق مختلف استان در فصلهای مختلف، کمبود آب کشاورزی و آشامیدنی است که باید با برنامه ریزی طولانی مدت، مشکلات این بخشها را برطرف کرد.
جمع آوری آبهای سطحی برای رفع مشکل کمبود آب میتواند تاثیرگذار باشد.
۹- سالمندان و بازنشستگان
با توجه به آمار بالای سالمندان در استانهای شمالی بویژه مازندران، برای این قشر باید برنامههای متنوعی داشت.
سالمندان از کار افتاده که دارای درآمد مشخصی نیستند و بازنشستگانی که از درآمد پایینی برخوردار هستند همه باید به نوعی مورد حمایت قرار گیرند تا جوانان بتوانند از محبتها و تجربه آنها بهرمند شوند.
در این راه تصویب قوانین لازم الاجرا برای دولت، میتواند گره گشای این قشر زحمتکش جامعه باشد.
۱۰- جوانان
جوانان که چشم و چراغ جامعه محسوب میشوند از ارج و قرب زیادی برخوردار هستند که باید برای آینده آنها برنامه ریزی کرد تا آنها پس از پایان تحصیل در دوران مدرسه و دانشگاه، برای کار و تشکیل زندگی با مشکل مواجه نشوند و بتوان جامعهای سالم و پویا داشت.
۱۱- بهداشت و درمان
جمعیت بالای ۳ میلیون نفری استان مازندران میطلبد که در بخش درمانی با استفاده از نیروهای درمانی زبده استان بتوانیم کمال استفاده را ببریم و با آماده کردن امکانات خوب، برای مردم استان و همچنین مستافران و مردم دیگر نقاط کشور، تسهیلاتی فراهم شود تا آنها از این امکانات بهرمند شوند.
۱۲ - مواهب طبیعی
وجود مواهب طبیعی از جمله دریا و جنگل، نعمتی برای استان محسوب میشود، اما نگهداری از اینها برای افزایش درامد و انتقال به نسلهای آینده مهم است و باید مورد توجه مسئولان استان باشد.
موضوعاتی که در بالا اشاره شد و بسیاری دیگر از موضوعاتی که در این مطلب نیامده همه و همه نشان از وجود معضلات و مشکلات برای استان دارد که داوطلبان برای اینها باید برنامه داشته باشند و برای رفع مشکلات این بخشها برنامه ریزی داشته باشند و گرنه تبلیغ و هیاهو مشکلی را حل نخواهد کرد.
امیدواریم مردم فهیم استان مازندران، روز جمعه با حضور در پای صندوقهای رای و انتخاب افراد صالح و کاردان و با برنامه، در توسعه و پیشرفت و آبادانی استان مازندران سهیم باشند.