مصرف آب کشاورزی در استان اردبیل سه درصد از مصرف میانگین کشوری بیشتر بوده و برای جلوگیری از آن اصلاح الگوی کشت الزامی است.
حمید فضائلی افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی و تداوم خشکسالی و به منظور جلوگیری از تشدید تنش آبی به استناد مصوبات شورای مدیریت منابع آب استان، شورای حفاظت از منابع، مجاری و تاسیسات آبی مغان و کارگروه آب، خاک، کشاورزی و منابع طبیعی هر گونه کشت دوم در منطقه مغان و کشت برنج در منطقه مشگینشهر ممنوع شد.
وی همچنین از اجرای سه طرح مشترک شرکت آب منطقهای و سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در راستای سازگاری با کمآبی و حفاظت از منابع آب در استان خبر داد و گفت: با هدف سازگاری با کمآبی و حفاظت از منابع آب سه طرح مشترک شرکت آب منطقهای و جهاد کشاورزی با عناوین تشکیل تشکلهای آب بران، تحویل حجمی آب و پیادهسازی الگوی کشت بهینه در استان اجرا میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی در استان نسبت به سالهای گذشته افزود: در راستای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، در سال زراعی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در شبکههای آبیاری یامچی و قوری چای در مرکز استان و شبکه آبیاری خداآفرین در شمال استان، الگوی کشت به صورت منطقهای پیاده شد.
فضائلی همچنین به ابلاغ نظامنامه الگوی کشت محصولات کشاورزی در شبکه پایاب ارس، خداآفرین و سایر سدهای استان اشاره کرد و گفت: در سال آبی جدید تلاش بر این است تا از کشتهای متفرقه و خارج از الگوی ارائه شده جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ورودی آب سدهای این استان در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است، افزود: سد یامچی به عنوان یکی از مهمترین سدهای استان به دلیل تامین آب آشامیدنی مرکز استان هماکنون ۲۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به سال قبل ۱۰ درصد کاهش یافته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۴۶ میلیمتر بارندگی در استان اتفاق افتاده است که این میزان در مقایسه با سال گذشته پنج درصد و در مقایسه با دوره بلند مدت ۲۱ درصد کاهش نشان میدهد.
فضائلی همچنین با اشاره به کاهش آورد رودخانه ارس در شمال استان ادامه داد: حجم ذخیره آب در مخزن سد ارس هم ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.