نتایج تحقیقات نشان میدهد زنان از مزایایی ورزش کردن بیشتر از مردان برخوردار میشوند؛ حتی اگر کمتر تلاش کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، محققان در پژوهشهای دو دهه اخیر خود به این نتیجه رسیدند زنان پرتحرک بدنی در مقایسه با زنانی که ورزش نمیکنند، ۳۶ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر رویدادهای قلبی بودند.
این پژوهشها نشان میدهد این افراد در مقایسه، مردانی که به طور منظم ورزش میکنند، ۱۵ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودرس و ۱۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از حوادث قلبی در مقایسه با همسالان خود که ورزش نمیکردند بودند.
دکتر «سوزان چنگ»، محقق ارشد و رئیس سلامت قلب و عروق در مؤسسه قلب اسمیت لس آنجلس، گفت: «ورزش یک راه فوق العاده قدرتمند برای زندگی سالمتر و طولانیتر است. زنان به طور متوسط تمایل دارند کمتر از مردان ورزش کنند و امیدواریم این یافتهها زنان بیشتری را تشویق کند تا تحرک بیشتری به زندگی خود بیافزایند.»
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از چهل بزرگسال بین سنین ۲۷ تا ۶۱ سال را تجزیه و تحلیل کردند.
دادهها نشان داد که همه انواع ورزش برای زنان بیشتر از مردان مفید است، از جمله:
برای هر دو جنسیت، فعالیت بدنی متوسط باعث کاهش خطر مرگ میشود و در زنان و مردان خطر مرگ زودهنگام به ترتیب ۲۴ درصد و ۱۸ درصد کاهش مییابد.
به طور مشابه، ۱۱۰ دقیقه ورزش هوازی شدید در هفته با ۲۴ درصد کاهش خطر مرگ در زنان و ۱۹ درصد در مردان مرتبط بود.
و تمرین قدرتی هفتگی باعث کاهش ۱۹ و ۱۱ درصدی خطر مرگ زودهنگام در زنان و مردان و ۳۰ درصد و ۱۱ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از قلب شد.
با این حال، نتایج نشان میدهد که زنان نیز مانند مردان با ورزش به فواید سلامتی مشابهی دست یافتهاند.
با ورزش هوازی متوسط، زنان به نصف زمان مورد نیاز برای مردان – ۱۴۰ دقیقه در هفته، یا کمتر از ۲.۵ ساعت، در مقایسه با ۵ ساعت برای مردان، به ۱۸ درصد کاهش خطر دست مییابند.
همین امر برای تمرینات هوازی شدید نیز صادق است. زنان تنها با ۵۷ دقیقه در هفته با ۱۹ درصد کاهش خطر مواجه شدند، در مقایسه با ۱۱۰ دقیقه مورد نیاز مردان.
به گفته محققان، تغییرات در آناتومی و فیزیولوژی ممکن است دلیل این تفاوتها در مزایا باشد.
به عنوان مثال، مردان اغلب ظرفیت ریهها، قلبهای بزرگتر، توده بدون چربی بیشتر و نسبت بیشتری از فیبرهای عضلانی نسبت به زنان دارند.
منبع: شفقنا زندگی