عضو دفتر سیاسی جنبش حماس، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی به این باور رسیده است که فشارهای نظامی بر مقاومت فلسطینی در نوار غزه، بی نتیجه خواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی الغد، غازی حمد در مصاحبه با این شبکه، درباره ابراز خوشبینی رسانههای اسرائیلی از امکان دستیابی به توافق پس از پایان نشستها در پاریس، گفت: نمیدانم این ابراز خوشبینی که با تبلیغات گسترده در رسانههای اسرائیل صورت میگیرد، از کجا سرچشمه میگیرد. هر ساعت، منابع مختلف اسرائیلی در این باره اظهارنظر میکنند، اما هیچ مقام رسمی اسرائیل، در این باره حرفی نمیزند. روشن است که نوعی فریبکاری صورت میگیرد که شاید برای ساکت کردن صدای خانوادههای اسیران اسرائیلی است. زیرا آنها هر روز کابینه اسرائیل را برای تسریع در دستیابی به توافق تبادل اسیران، زیر فشار قرار میدهند. این تبلیغات، برای دادن مسکن به آنهاست و اینطور جلوه میدهند که مذاکرات پیگیری میشود.
غازی حمد در پاسخ به این سوال که واقعیت در این باره چیست؟ افزود، واقعیت آن است که موضع گیری اسرائیل تا الان همراه با لجبازی و سرسختی بوده است. اسرائیل هیچ نوع موضع گیری جدیدی درباره مسائل اساسی نداشته است. اسرائیل همچنان اصرار دارد که جنگ به طور کامل پایان نیابد. این رژیم بر خودداری از عقب نشینی نظامیان اشغالگر از داخل نوار غزه و اجتناب از تضمین بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه، اصرار دارد. در توافقنامهای که مطرح شد، چیزی وجود ندارد که ادامه مذاکرات را تشویق کند. ما با برادران مصری و قطری، دیدار و درباره جزئیات گفتگو کردیم و دیدگاه روشن، مفصل و مکتوبی را به آنان منتقل کردیم که به طور کلی چارچوبی برای پایان این تهاجم علیه ملت فلسطین است. اسرائیل فقط به دنبال بازگرداندن اسیران خود است، در حالی که ما در مقاومت، پیش از هر چیز خواهان توقف تهاجم و عقب نشینی نظامیان اشغالگر از نوار غزه هستیم تا مردم بتوانند به مناطق خود بازگردند. پس از آن، موضوع اسیران مطرح میشود. اگر اسرائیل تصور میکند موضوع فقط تبادل اسیران است، ما را به توافق و راه حل نخواهد رساند.
غازی حمد درباره خواستههای اصلی حماس خاطر نشان کرد: رسانهها پر از آرزو، خوشبینی و گمانهزنیهای مختلف است، اما به اعتقاد من، مسئله تعیین کننده، وجود پیشنهادهای مفصل و روشن در این باره است. بیشتر آنچه در رسانههای اسرائیلی میشود با واقعیت فاصله دارد و درست نیست و شاید با هدف استفاده سیاسی، مطرح میشود. ما خواهان پایان کامل جنگ علیه نوار غزه و عقب نشینی کامل نظامیان اشغالگر از نوار غزه هستیم. شاید این اقدام در چند مرحله صورت گیرد، اما در نهایت، ما خواهان رسیدن به توقف کامل تهاجم علیه نوار غزه هستیم. ما میخواهیم نظامیان اشغالگر به صورت کامل از نوار غزه خارج شدند و آوارگان به مناطق خود در سراسر نوار غزه بازگردند. ورود کمکها به نوار غزه و نیز بازسازی هم مطرح است. ما درباره یک بسته کامل سخن میگوییم. تا الان، اسرائیل پاسخ روشن و مشخصی به مسائل اصلی نداده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره ارائه پیشنهاد جدید در نشست پاریس، گفت، ایدهها و پیشنهادهای زیادی ارائه شده است. اما موضع ما صریح است که جنگ باید پایان یابد. نمیتوانیم به اسرائیل بهانه یا چراغ سبزی بدهیم تا هر زمان خواست به نوار غزه حمله کند و هر طور خواست از آن عقب نشینی کند. چنین چیزی به هیچ وجه قابل قبول نیست. ما موافقت کردیم توقف جنگ در چند مرحله صورت گیرد، اما در نهایت باید جنگ به طور کامل پایان یابد. درباره عقب نشینی هم شاید در چند مرحله صورت گیرد، اما در نهایت، نظامیان اشغالگر باید به طور کامل از نوار غزه خارج شوند. اسرائیلیها درباره تسلط امنیتی بر نوار غزه، ادامه جنگ و تحقق اهدافی سخن میگویند که پیشتر بارها آن را بیان کرده بودند. موضع رسمی اسرائیل تا امروز به این صورت است که به پیشنهادهای ارائه شده از طرف آمریکا یا مصر و قطر پاسخ روشنی نمیدهد.
غازی حمد خاطر نشان کرد: این حرف که توپ در زمین ماست، درست نیست. ما دیدگاه روشن خود را به میانجیهای مصری و قطر ارائه کردیم. ما به طور مفصل به همه مسائل پرداختیم. مشکل بزرگ در طرف اسرائیلی است که تا الان هیچ علامت مثبتی درباره مسائل اصلی نشان داده است.
این عضو جنبش حماس درباره تهدیدات اسرائیل در مورد حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه، گفت، در برابر کابینه رژیم اشغالگر، گزینهای جز ادامه این جنگ وجود ندارد، زیرا پایان جنگ را عامل فروپاشی کابینه ائتلافی و اعلام شکست میداند. آنها تصور میکنند ورود به رفح، پیروزی برای آنها به همراه خواهد داشت. بیش از ۱۰۰ روز است که در خان یونس زمینگیر شده اند. در این شهر جز کشتار کودکان و تخریب خانهها و مساجد، چه دستاوردی داشته اند؟ اسرائیل تا الان شکست خورده است و به دنبال دستاورد بزرگ برای خود است. امروز محله الزیتون غزه شاهد مقاومت سرسختانه و قوی است؛ بنابراین این تصور اشغالگران درست نیست که با تهاجم به رفح، میتوانند دستاوردی داشته باشند. اسرائیل پس از آنکه طعم تلخ شکست و ناکامی را چشید، دچار توهم شده است. اشغالگران تا الان هیچ دستاورد نظامی و سیاسی نداشته اند.
غازی حمد درباره استفاده اسرائیل از حضور غیرنظامیان در رفح به عنوان اهرم فشاری علیه جنبش حماس، افزود، اسرائیل همه انواع فشارها را آزموده است. اشغالگران کشتار گسترده، تخریب مساجد، بیمارستانها و خانهها در نوار غزه را آزمودند و همه چیز را هدف قرار دادند، اما اصرار اسرائیل بر عملیات نظامی باعث عقب نشینی مقاومت فلسطینی از اهدافش نخواهد شد. این معادله برای اشغالگران شکست خورده است. با گذشت حدود ۱۵۰ روز از این جنگ، اسرائیل تلاش میکند برای خودش دستاوردسازی کند، اما واقعیت آن است که این رژیم متحمل شکست بزرگی شده است. ما خواهان توقف جنگ و دستیابی به توافق هستیم و در این راه، تلاش زیادی انجام میدهیم، اما مشکل نزد جنبش حماس نیست، بلکه نزد اشغالگران است که بر ادامه جنگ اصرار دارند.
غازی حمد در پاسخ به این سوال که آیا جنبش حماس، رنجهای اهالی نوار غزه را در مذاکرات در نظر میگیرد؟ گفت: رنجهای اهالی نوار غزه، مهمترین موضوع برای ماست. ما به همین علت بر توقف جنگ و عقب نشینی اشغالگران اصرار داریم. ما از گستردگی کشتارها، نسل کشی و قتل عام مردم در نوار غزه آگاهی داریم. ما در هر دیداری بر لزوم پایان رنجهای اهالی نوار غزه تاکید میکنیم.
غازی حمد ادامه داد: ما هر روز با برادران مصری و قطری در تماس هستیم. ما پس از دو نشست در پاریس، از برادران مصری و قطری شنیدیم که در مذاکرات چه چیزی مطرح شده است تا امکان پیشرفت در مذاکرات را ارزیابی کنیم. مسایل و بندهای زیادی در مذاکرات وجود دارد که درک آنها نیازمند بررسی عمیق است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از جنبش حماس برای مذاکره جدید در دوحه یا قاهره دعوت شده است؟ گفت، من اطلاعی در این باره ندارم، اما ما از هر نوع مذاکرهای استقبال میکنیم. تماس با برادران میانجی، مشکل محسوب نمیشود و همراه با صراحت، اعتماد و درک مشترک و همکاری است. تنها مشکل، سرسختی و لجبازی اشغالگران است که حتی به پیشنهادهای آمریکا هم پاسخ نمیدهند.
این عضو حماس درباره امکان دستیابی به توافق برای پایان جنگ طی دو هفته آینده و پیش از ماه مبارک رمضان افزود، ما از همان نخستین هفته جنگ، در جنبش حماس در تعامل با همه میانجیها برای توقف جنگ تلاش کردیم. ما در این باره نرمش از خود نشان دادیم و رویکردهای مختلفی را ارائه کردیم که میتواند دستیابی به توافق را تسهیل کند. ما امیدوار هستیم و تلاش میکنیم همین امروز به توافقی برای پایان تجاوزگری علیه ملت فلسطین برسیم و آمادگی داریم که به توافق فراگیر و کامل برای پایان رنجهای فلسطینیان برسیم و ان شاء الله با پایداری، استقامت و صبر خود اجازه نخواهیم داد اشغالگران به خواستههای خود برسند و امنیت و صلح برای ملت فلسطین برقرار خواهد شد و ان شاء الله پیش از ماه رمضان، این ظلم در حق ملت فلسطین پایان خواهد یافت. ما شبانه روز در این باره تلاش میکنیم.