رای الیوم با اشاره به تقویت روزافزون پیمان ایران و روسیه در منطقه و تضعیف هر چه بیشتر ائتلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی نوشت ایران ابرقدرت منطقهای و منبع تهدید اصلی برای نفوذ آمریکا و این رژیم در منطقه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رای الیوم با اشاره به تقویت روزافزون پیمان ایران و روسیه در منطقه و تضعیف هر چه بیشتر ائتلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی نوشت ایران ابرقدرت منطقهای و منبع تهدید اصلی برای نفوذ آمریکا و این رژیم در منطقه شده است.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز میشود، در سرمقاله این روزنامه نوشت: روسیه در حال گسترش نفوذ نظامی و اقتصادی در منطقه خاورمیانه است. این درحالی است که آمریکا به سرعت در حال کمرنگ شدن در بیشتر کشورهای منطقه است و این به لطف زیرکی دشمنانش به ویژه روسیه و قلدری (واشنگتن) , کوته نظری و قرار دادن همه تخم مرغهای راهبردی اش در سبد دولت رژیم اشغالگر اسرائیل است. نکته مهم تر، مشارکت آمریکا در جنگها به ویژه در یمن و عراق است که احتمالا در آینده نه چندان دور سبب میشود پایگاههای نظامی اش نابود شود و همه نیروها و ناوگانهایی که در آبهای منطقه دارد، با بال و سر شکسته منطقه را ترک کنند.
بزرگترین شکست آمریکا، نتیجه گیریهای معکوس ناشی از تحریمهایی است که علیه برخی از کشورهای منطقه به ویژه ایران و به میزان کمتر علیه یمن و سوریه اعمال کرده است. بارزترین نشانه این شکست موفقیت انقلاب اسلامی ایران در شکستن تحریم اعمال شده علیه این کشور با گسترش صنایع نظامی و غیرنظامی و طراحی برنامه هستهای است که سبب شده ایران در فهرست کشورهایی قرار بگیرد که در آستانه هستهای شدن هستند. ایران این ظرفیت علمی و مادی را دارد تا در مدت زمان کمتر از چند هفته بمب اتمی بسازد؛ البته اگر در فتوای حرام بودن ساخت بمب اتمی تجدیدنظر کند.
روز گذشته شش منبع در گفتگو با خبرگزاری جهانی رویترز تایید کردند ایران محمولههایی از موشکهای بالستیک نقطه زن خانواده «فاتح ۱۱۰» مانند موشک «ذوالفقار» را برای روسیه ارسال کرده است که این قابلیت را دارد تا به اهدافی در فاصله ۳۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتری برخورد کند.
رویترز به نقل از همین منابع فاش کرد چندین محموله از این موشکها که تعدادشان به ۴۰۰ فروند موشک میرسد، از طریق هوایی یا دریای خزر به مسکو رسیده است و تا چند هفته آینده محمولههای بیشتری ارسال خواهد شد.
طبیعی است که این همکاری بین دو کشوری که آمریکا آنها را تحریم کرده است، سبب نگرانی دولت بایدن و متحدانش در اروپا و دیگر کشورهای غربی شود؛ به ویژه در این برهه از زمان که روسیه پیروزیهای بزرگی در جنگ اوکراین کسب کرده است که به آن این قدرت را میدهد تا سیطره خود را تقویت و علاوه بر شبه جزیره کریمه آن را به پنج منطقه جنوب و شرق اوکراین (دونباس) ملحق کند.
ایران به علت تحریمهای آمریکا از روز اول حمله به اوکراین که وارد سومین سال شده است، موضع خود را مشخص کرد و تصمیم گرفت عملا و نه در لفظ، در سنگر روسیه بایستد. بر این اساس به ارتش روسیه پهپادهایی فروخت که یکی از پیشرفتهترین پهپادها در سراسر جهان است. ایران همچنین با ارسال موشکهای بالستیک و ارتقاء زرداخانه آن با این نوع موشکهای نقطه زن و پیشرفته به متحد روسی خود کمک میکند.
بازوهای نظامی متحد ایران به روسیه خدمات نظامی ارزشمند ارائه میدهند. این بازوها آمریکا را به جنگهای فرسایشی اقتصادی و نظامی با هزینه بالا سرگرم میکنند. نیروهای دریایی یمن تقریبا هر روز کشتیهای جنگی آمریکا را در دو دریای عرب و سرخ و نیز تنگه باب المندب هدف قرار میدهند. نیروهای بسیج مردمی نیز پایگاههای آمریکا را در عراق و سوریه و چه بسا در آینده نزدیک در اردن هدف قرار میدهند.
موافق باشیم یا مخالف، ایران ابرقدرت منطقهای و منبع تهدید اصلی برای نفوذ آمریکا و اسرائیل شده است. ایران کنترل گذرگاههای دریایی راهبردی جهان مانند تنگههای هرمز و باب المندب و چه بسا در آینده نزدیک تنگه جبل طارق را در دهانه دریای مدیترانه از طریق شبکه ائتلافهای قوی و تاثیرگذارش در برابر قلدری آمریکا با قدرت در دست دارد.
اعتقاد نداریم که این همکاری نظامی روز افزون روسیه و ایران یکطرفه یعنی فقط از سمت تهران باشد,، زیرا قطعا بردی که ایران از این همکاری خواهد کرد، وارد کردن فن آوری تسلیحاتی بسیار پیشرفتهای مانند سامانه «سوخوی» است که انواع متعدد دارد و چه بسا فن آوری هستهای غیرنظامی و نظامی نیز وارد کند. امروزه در تعامل میان کشورها هیچ اقدامی بدون پاسخ نیست.
ائتلاف ایران-روسیه در پیروزی در جنگ اوکراین، خود را نشان میدهد. این درحالیست که ائتلاف آمریکا و اسرائیل زنجیرهای از شکستها و خسارتها را در نوار غزه رقم زده است و در آینده بسیار نزدیک این زنجیره به یمن، لبنان و عراق نیز خواهد رسید. در روزهای آینده همه چیز مشخص خواهد شد.