حساسیت غذایی میتواند در عرض چند دقیقه تا ۲ ساعت پس از خوردن یک وعده غذای حساسیت زا ظاهر شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:حساسیت غذایی واکنش بیش از اندازه دستگاه ایمنی به برخی غذاها یا موادی که معمولاً بیخطرند میباشد که این واکنشهای نامطلوب ممکن است ارثی یا ناشی از یک نقص اکتسابی بیوشیمیایی باشد.
دکتر سید علی جعفری افزود: در این بیماری سیستم ایمنی بدن به آلرژن واکنش نشان میدهد، وارد عمل شده و آنتیبادی به نام ایمونوگلوبولین تولید میکند. ممکن است ماده غذایی ضرری نداشته باشد، اما سیستم ایمنی بدن آن را به اشتباه بهعنوان مادهای مضر و خطرناک شناسایی کند.
او گفت: اسهال، درد شکمی، نفخ و باد شکم، کهیر، تورم صورت، خارش، تورم دستها و پاها، آسم، تهوع و استفراغ، سرفه، سردرد میگرنی و غش یا حالت نزدیک به غش از نشانهای این بیماری به شمار میرود.
استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهدافزود: هرچند دارویی برای درمان کامل حساسیت غذایی وجود ندارد، اما از بعضی از داروها (مانند آنتی هیستامینها و کورتونها) میتوان برای تخفیف یا رفع علائم استفاده نمود.
دکتر جعفری گفت: اگر واکنش سیستم ایمنی خیلی شدید باشد، آلرژی آنافیلاکسی رخ میدهد. آنافیلاکسی بدترین حالت ممکنی است، که افت شدید فشار خون همراه با شوک، سریع شدن نبض و سختی در تنفس را به همراه دارد که در اثر تماس با آلرژنهای غذایی رخ میدهد و در صورت مشاهده باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
وی افزود: امکان درمان حساسیت غذایی به صورت قطعی وجود ندارد و بهترین کاری که در مواجهه با آلرژی غذایی مدنظر است، دوری کردن از آلرژنها و محرکهای غذایی و شناخت و حذف ازسبد غذایی است.