مدیر بنیاد مسکن نهاوند گفت: تاکنون در این شهرستان ۲۱ هزار و ۵۷۰ واحد روستایی مقاومسازی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ علی جلالوند افزود: در بحث مقاومسازی مسکن روستایی شاخص کشور ۵۲ درصد است که با حمایتهای مسئولان استان و تلاش های بنیاد مسکن شهرستان نهاوند این شاخص در شهرستان بیش از ۹۰ درصد است.
او تأکید کرد: روستاها و خانههای روستایی تا یکی دو دهه قبل بیشترین میزان تلفات و خسارت را از بلایای طبیعی به ویژه زلزله متحمل میشدند و یکی از سیاستهای توسعه مسکن روستایی که به طور خاص توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعمال میشود و با اقدامات پیشگیرانه از میزان خسارات مالی و جانی جلوگیری میکند، نوسازی و مقاومسازی واحدهای مسکونی در عرصههای روستایی است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان نهاوند تصریح کرد: در بارشهای اخیر بیشترین آسیب به خانههای کاهگلی و قدیمی روستاها وارد شده و مقاومسازی خانههای روستایی گامی مهم در کاهش اینگونه تلفات است چراکه کاهش آسیب بلایای طبیعی تنها با مقاومسازی منازل مسکونی در روستاها محقق میشود.
جلالوند، خسارتهای زمینلرزه نسبت به خانههای روستایی و شهری را بالا عنوان کرد و گفت: این خسارات دلایل گوناگونی دارد که از آن جمله میتوان به روشهای ساخت و ساز و فرهنگ سازندگان، قدمت بنا، دوری و نزدیکی روستاها به گسلهای اصلی، نوع مصالح و نظایر آن اشاره کرد.
او تصریح کرد: از آنجا که شهرستان نهاوند از لحاظ خطرپذیزی زلزله از مناطق پرخطر محسوب میشود، نیاز به جدیت بیشتری در این زمینه بوده و با توجه به استقبال مردم برایناساس از ابتدای سال ۱۳۸۴ تاکنون در شهرستان نهاوند ۲۱ هزار و ۵۷۰ واحد روستایی مقاومسازی شده و در بخش مقاومسازی جزو برترینهای کشوری هستیم.
جلالوند گفت: شهرستان نهاوند دارای ۱۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار است و نقشه طرح هادی برای همه روستاها تهیه شده و این طرح در ۱۳۰ روستا اجرا و فاز اول و دوم عملیات بهسازی در ۹۶ روستا تاکنون انجام گرفته و در بیش از ۱۵ روستا هم عملیات بهسازی و آسفالت بهطور کامل انجام شده و به اتمام رسیده است.
مدیر بنیاد مسکن نهاوند افزود: امسال نیز از محل اعتبارات ۱۴۰۱ در ۶۳ روستا شامل ۴۹ پروژه طرح هادی اجرا و در ۱۳ روستا بازنگری طرح انجام شده است.