مدیر سامانه هوشمند سوخت گفت: کارتخوانهای قدیمی ۶۰ هزار نازل سوخت کشور با نمونه داخلی جایگزین میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد صادقی در برنامه زنده تلویزیونی در رابطه با بومیسازی کارتخوانهای نازلهای سوخت، اظهار کرد: کارتخوانهای فعلی بسیار قدیمی هستند که فرسوده شده و نیاز به نوسازی دارند.
وی با بیان اینکه نزدیک به یک سال است طرحهای مطالعاتی نوسازی این سامانهها شروع شده، ادامه داد: دو شرکت دانشبنیان توانستند توانمندی خود را اثبات کنند که در حال انعقاد تفاهمنامه با این دو شرکت برای تولید بومی کارتخوانهای نسل جدید هستیم.
مدیر سامانه هوشمند سوخت با بیان اینکه نوسازی کارتخوانها برای بالغ بر ۶۰ هزار نازل در چهار هزار و ۵۰۰ جایگاه سوخت سراسر کشور انجام میشود، ابراز کرد: نمونه اولیه این دستگاه تولید و تستهای عملکردی آن نیز در جایگاهها انجام شده است؛ پیشبینی میکنیم در صورت نیاز به بازطراحی از سوی شرکتهای دانشبنیان، حداکثر طی ۶ ماه آینده نسلهای جدید وارد چرخه عملیاتی میشوند.
وی با اشاره به جایگزینی مرحله به مرحله دستگاههای جدید با نمونههای قدیمی، بیان کرد: تعویض دستگاهها به مرور انجام میشود که امیدواریم ظرف یک سال عملیات جایگزینی انجام شود.
صادقی در رابطه با مشکلات احتمالی پیش روی شرکتهای دانشبنیان برای تولید محصول مورد نیاز، خاطرنشان کرد: از آنجا که شرکتهای دانش بنیان به سیستمهای ما آشنایی ندارند، باید دانش لازم به آنها انتقال پیدا کند که همکاران ما در حوزه سامانه هوشمند سوخت، دانشهای لازم را در اختیار آنان قرار دادند.
وی، قدیمی بودن تکنولوژی دستگاههای فعلی را مانع پیادهسازی برخی سیاستهای سوختی دانست و افزود: موضوع کدینگ کردن، مسدود کردن و ذخیرهسازی در خود دستگاهها، موضوعاتی است که در سیستم فعلی امکان پیادهسازی آن وجود نداشت که سبب شد به سمت نوسازی و بومیسازی حرکت کنیم.
مدیر سامانه هوشمند سوخت، وارداتی بودن و دشواری تأمین قطعات از شرکت تولیدکننده را دیگر دلیل حرکت به سمت بومیسازی دستگاههای کارتخوان سوخت عنوان کرد و گفت: مدیریت مصرف سوخت دارای دو بعد سختافزاری و نرمافزاری است که با بومیسازی بعد سختافزاری، در حوزه نرمافزاری نیز تغییراتی اعمال خواهد شد که به مدیریت مصرف کمک میکند.
وی یادآور شد: جایگزینی این سامانه در یک استان بهعنوان نمونه شروع خواهد شد، اما هنوز استانی انتخاب نشده است.