صادرات کیوی با داشتن گواهی ارتقاء سلامت امکان پذیر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، صادرات محصول کیوی به خارج از کشور تنها در صورت داشتن گواهی ارتقاء سلامت این محصول امکان پذیر است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در جلسه هم اندیشی اجرایی دریافت گواهی ارتقاء سلامت محصول کیوی با اشاره به لزوم دریافت گواهی ارتقاء سلامت (QR) برای صادرات محصول کیوی گفت: صادرات محصول کیوی به خارج از کشور تنها در صورت داشتن گواهی ارتقاء سلامت این محصول امکان پذیر است.
احسان عباسپور افزود: مازندران دارای بیش از هشت هزار هکتار باغ کیوی است که با برنامه ریزی، ساماندهی و ارتقاء سلامت محصول میتوانیم صادرات این محصول را به بیش از ۳۰ تا ۵۰ هزار تن برسانیم.
عباسپور با عنوان اینکه صادرات کیوی میتواند مدل و الگوی خوبی برای صادرات سایر محصولات کشاورزی به ویژه پرتقال باشد، افزود: کیوی صادراتی به کشور هند تائیدیه سلامت محصول گرفت و کشورهای دیگر نظیر مالزی و هنگ کنگ نیز خواستار سلامت کیوی ما هستند.
او با اظهار اینکه مدیریت آفت شپشک از مهمترین موضوعاتی قابل توجه در صادرات کیوی است، ارتقاء سلامت و سلامت ظاهری و عاری از شپشک و باقیمانده سموم را از مهمترین عوامل صادرات این محصول برشمرد و افزود: مبارزه زمستانه، عملیات بهباغی، هرس، تغذیه و آبیاری اصولی از موضوعات مهمی است که میتواند این آفت را در باغات کیوی کنترل کند.
عباسپور همچنین به باغداران توصیه کرد: برای دریافت گواهی ارتقاء سلامت محصول، هرچه سریعتر به نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مراجعه و برای دریافت آن اقدام کنند.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این نشست با تاکید بر حفظ و ارتقاء روند صادرات کیوی استان ، خواستار تدوین منشور ترویجی برای صادرات محصول کیوی شد.
سید محمد جعفری همچنین بر نظارت و سخت گیری بیشتر برای صادرات محصول کیوی و دستیابی به یک استاندارد معین در این محصول تاکید کرد.
در این جلسه محققان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان به ارائه دیدگاهها و مسائل و مشکلات حوزه کاری خود پرداختند.