رئیس سازمان ملی بهرهوری گفت: شرکتهای دانش بنیانی که بتوانند به ارتقای بهرهوری در سه محور کشاورزی، حمل و نقل و انرژی کمک کنند، حمایت میشوند.
میرسامان پیشوایی رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: تفاهم نامهای با معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری امضا شده است تا سلسله رویدادهای نوآوری بهرهور در ایران برگزار شود.
وی گفت: در این رویداد ملی قرار است نیازهای دستگاههای متولی اعلام شود و شرکتهای دانش بنیان و هستههای فناور به طور خاص در سه محور کشاورزی، حمل و نقل و انرژی پیشنهادهایشان را ارائه کنند تا پس از موفقیت در فرایند داوری، مورد حمایت قرار میگیرند تا شاهد افزایش بهره وری در این دستگاهها باشیم.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران گفت: ممکن است از دل این اتفاق طرحهای ملی استخراج شود، به طور مثال: یکی از طرحهای مهمی که الان به صورت پایلوت در استان یزد پیگیری میشود تعویض فن آوری کورههای آجرپزی است.
میرسامان پیشوایی گفت: برآورد میشود حدود ۹ درصد گاز استان یزد فقط در این کورهها مصرف میشود و ناترازی که ما در این حوزه داریم به کمک برخی از این طرحها میتواند رفع شود.
وی با اشاره به طرح دومی که در دست اقدام است افزود: ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور داریم که بیش از ۵ هزار مگاوات برق را اتلاف میکنند.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با اشاره به افزایش بهره وری در این بخش گفت: این طرح همکاری مشترک ما با وزارت نیرو است و قرار است، موتورهای القایی منسوخ شده این کولرها با موتورهای بی ال دی سی تعویض شود که اگر این اتفاق بیفتد پیش بینی میشود حدود ۵ هزار مگاوات برق صرفه جویی شود که این عدد معادل ۵ برابر نیروگاه بوشهر است.
وی گفت: اتصال سازمان ملی بهره وری ایران با برخی از دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان موجب شده در حوزه ارتقای بهره وری در کشور طرحهای نوینی استخراج کنیم.
پیشوایی گفت: برای اجرایی شدن این طرحها نیاز به تامین مالی و انگیزه داریم که به راهکارهایی هم رسیده ایم.
تحقق سیاستهای کلی کشور برای توسعه اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان و همچنین توسعه بهرهوری و نوآوری از یک سو و وجود حلقههای مفقوده در نظام ملی نوآوری ایران برای فعال شدن و محوریت نوآوری در زنجیره نوآوری و تجاریسازی علم و فناوری از سوی دیگر، حرکتی ملی را در قالب جریان نوآوری بهرهور با تمرکز بر بخشهای اقتصادی اولویتدار میطلبد که میتواند اثر قابل توجهی در رشد اقتصادی ایران مبتنی بر یک رویکرد پایدار و رشدیابنده به همراه داشته باشد.
با توجه به ضرورت پرداختن به این مهم، سازمان ملی بهرهوری ایران در جهت رفع نیازهای دستگاههای اجرایی و بنگاههای اقتصادی کشور و رسوخ نوآوری فناوری در برنامههای ارتقای بهرهوری آنها و همچنین ایجاد سازوکاری برای همکاری، همافزایی و هماهنگی بازیگران اصلی نظام نوآوری در کشور و رسوخ نوآوری و فناوری در محصولات و خدمات تولیدی کشور، در آییننامه بند «و» تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۱، در ماده ۴ و ماده ۵ برای اولین بار مفهوم نوآوری بهرهور را عنوان کرده است.
طبق ماده ۴ این آییننامه، دستگاههای اصلی و تابع مکلفند در موافقتنامههای پیشنهادی خود به سازمان برنامه و بودجه کشور برنامههای ارتقای بهرهوری خود را مطابق با راهنمای اجرایی و با اولویت برنامههای دانشبنیان، اشتغالآفرین و نوآوری بهرهور پس از تایید سازمان پیشبینی نمایند و به منظور تدوین برنامه ارتقای بهرهوری استانها، منطبق بر ماده ۵ این آییننامه، دستگاههای اجرایی استانی مکلف اند برنامه ارتقای بهرهوری خود را مطابق با رویکرد اسناد آمایش سرزمین، مصوب و با اولویت برنامههای دانشبنیان، اشتغالآفرین و نوآوری بهرهور با هماهنگی دستگاه اصلی مربوط تدوین و در موافقتنامههای متبادله با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان پیشبینی نمایند.