مدیر امور آب پیرانشهر گفت: از سال ۱۴۰۱ تا کنون برای ۱۷۸ هکتار از اراضی بستر رودخانهها سند مالکیت اخذ شدهاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، پرچمی، صیانت وحفاظت از منابع آب را از وظایف این سازمان برشمرد و گفت: امور منابع آب پیرانشهر برای حفظ حریم و بستر رودخانهها ضمن بکارگیری نیروهای گشت و بازرسی به صورت شبانه روزی بازدیدهای خود را انجام داده و در این راستا در سال جاری ۷۹ مورد تصرفات با کاربریهای زراعی، باغی، دیوار کشی، فنش کشی و دپوی فضولات حیوانی و نخالههای ساختمانی را شناسایی و به متصرفین اخطاریههای لازم صادر گردیده و نسبت به رفع تصرفات به تعداد ۷ مورد اقدام کرده است.
وی افزود: لوله گذاری غیر مجاز از منابع آبی به تعداد ۷۱مورد طی سنوات گذشته شناسایی شده اند و این امور نسبت به قلع و قمع آنها اقدام کرده است.
پرچمی با بیان اینکه شهرستان پیرانشهر دارای دو سد بزرگ خاکی و یک سد کوچک خاکی بوده که مجموعا حجم ذخیره آنها ۴۰۰ میلیون متر مکعب است، اذعان کرد: از این سدها برای تامین آب مصارف شرب، بهداشت، صنعت، زیست محیطی و مسائل تفریحی و گردشگری استفاده میشود.
مدیر امور آب پیرانشهر اذعان کرد:با توجه به اینکه فعلا تمامی زیرساختهای تامین آب شرب پایین دست سدها به طور کامل تکمیل نشده است بنابراین امکان تامین آب شرب شهرستان فعلا مقدور نیست و به همین علت در ماهها گرم سال، شهرستان با تنش آب شرب مواجه میشود.
پرچمی در ادامه با اشاره به آمار چاههای شهرستان گفت: ۹۷۴ حلقه چاه مجاز با متوسط عمق ۵۸ متر و۱۵۲۰ حلقه چاه غیرمجاز ۱۵۲۰ با متوسط عمق ۴۲ متر در شهرستان وجود دارد.
وی تصریح کرد: از سال ۹۴ تا ۱۴۰۲ تعداد ۲۷۱ چاه پر شده وهمچنین از حفاری ۲۰۰ حلقه چاه غیر مجاز جدید نیز جلوگیری شده است.
پرچمی اعلام کرد: در سال جاری ۶ دستگاه حفاری غیر مجاز توقیف و تحویل مراجع قضایی شده است.
به پیشبینی امور آب شهرستان پیرانشهر؛ با پر و مسلوب المنفعه کردن چاههای غیرمجاز و کنترل برداشتهای غیر مجاز از منابع آب، سالیانه به میزان ۱.۵ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.
وی در ادامه به زهکشی شبکه آبیاری تحتفشار در پایین دست سدها اشاره و خاطرنشان کرد: شهرستان پیرانشهر در حال حاضر دارای ۴ پروژه آبیاری تحت فشار در وسعت ۱۳ هزار هکتار است که با درصد پیشرفت فیزیکی بالای ۹۸ درصد در حال آمادهسازی برای بهرهبرداری است که از این میزان ۷ هزار هکتار آن جزو شبکه آبیاری پایاب سد سیلوه است.
پرچمی میزان اعتبار هزینه شده برای این پروژهها را بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که از محل صندوق ذخیره ملی و در قالب طرح مهار آبهای مرزی اختصاص یافته است.