برنامه ملی ورزش و آمایش سرزمینی ورزش در پی عدالت ورزشی در سراسر کشور اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، وزیر ورزش و جوانان در دومین روز سفر به خوزستان، با حضور در ورزشگاه ۵ مهر آبادان وضعیت این ورزشگاه را مورد بررسی قرار داد.
کیومرث هاشمی در این بازدید میدانی گفت: هزار میلیارد تومان برای ۲۵۰ طرح ورزشی به استان خوزستان تعلق گرفته است
که ۲۰۰ میلیارد تومان آن به ساخت یک ورزشگاه فوتبال در آبادان اختصاص داده شده است و در آیندهای نزدیک این طرح جرایی می شود.
وی افزود: خوزستان به ویژه آبادان و خرمشهر با سه رودخانه میتواند به قطب ورزشهای آبی کشور تبدیل شود.
وزیر ورزش و جوانان سپس به نشست هم اندیشی مسئولان ورزش بانوان استانهای سراسر کشور رفت و با این بانوان به بحث و گفتگو پرداخت.
وزیر ورزش و جوانان در نشست هم اندیشی با مسئولان ورزش بانوان کشور گفت: دو برنامه ملی ورزش با حضور رییس جمهور یک ماه پیش به تصویب رسید.
هاشمی افزود: موضوع دوم آمایش سرزمینی ورزش است تا عدالت ورزشی در سراسر کشور گسترش یابد.
از امروز با رونمایی از این دو سند تمام برنامههای ما حول محور این دو سند خواهد بود.
برنامه ملی ورزش بر اساس نگاه ویژه به ورزش همگانی و ورزش قهرمانی است، در ورزش بنیادین نقش بانوان یک نقش اصلی است و بانوان در کانون این سند قرار دارند.
کیومرث هاشمی در مورد آمایش سرزمینی گفت: این سند به طور دقیق در ارزیابیها به ما میگوید در کدام منطقه و استان نیاز به توسعه کدام رشته یا مکان ورزشی است، به طور مثال شخصی در یکی از استانها ورزشگاهی ۲۵ هزار نفری فوتبال میسازد که هیچ فوتبالیستی در آن استان وجود ندارد یا کمتر به رشته فوتبال اهمیت داده میشود، اما در همین شهرستان آبادان که مهد فوتبال کشور است یک ورزشگاه در شان مردم فوتبال دوست و فوتبال فهم آبادان نداریم و بی عدالتی در گسترش اماکن ورزشی است.
وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: با اجرای صحیح آمایش سرزمینی قطعا میتوانیم به پیشرفت ورزش در هر استان با توجه به اقبال مردم هر استان برسیم.
وی در بخش بانوان هم یادآور شد: تنها هزار و ۶۰۰ بانوی ورزشی بیمه شده داریم که این موضوع در بخش اقایان چهار و نیم درصد بیشتر است. در بحث اساسنامه فدراسیونها با یک اساسنامه واحد نمیتوان همه فدراسیونها را مدیریت کرد.
برخی فدراسیونها رویکرد متفاوتی باهم دارند.
ما باید با استفاده از قوانین کشور نگاه دولتی را از فدارسیونها ورزشی جدا کنیم، با توجه ظرفیتهای فدراسیونها و با قوانین داخلی و بین المللی هر اساسنامه را ویژه همان فدارسیون تدوین کنیم.
هاشمی خاطر نشان کرد: پیش نیاز به ثمر رسیدن این اسناد، خانواده است و مادران به عنوان اولین مربی شناخته میشوند.
ساختار در ورزش ایجاد میشود، اما عملکرد بانوان در این راستا بسیار مهم است.
وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: باید از ظرفیت آموزش و پرورش به نحوی استفاده کنیم تا با کشف استعدادها از دوران ابتدایی بتوانیم ورزش قهرمانی را تقویت کنیم. ما در وزارت ورزش ۱۵ هزار نفر را استخدام کردیم تا در مدارس به عنوان مربیان ورزش فعالیت کنند، اما در گذر زمان این رویکرد تغییر کرد.
تا پایان سال طرح ملی ورزش همگانی با کمک فدراسیون ورزشهای همگانی و وزارت آموزش و پرورش در مدارس دوره ابتدایی تا پایان سال اجرا میشود.
کاظمی پور معاون توسعه ورزش وزارت ورزش و جوانان هم در این نشست گفت: با سه رویکرد جدی برای پیشرفت ورزش بانوان قدم برداشتیم.
انتخاب سرمربیهای حرفهای و به روز، آفت زدایی از امور ورزش و عملکرد مثبت برای بهتر شدن شرایط موجود بر اساس اسناد بالادستی و البته بیانیه گام دوم برای ورزش همگانی و قهرمانی و برنامه ریزی دقیق تدوین شده است.
از مدیران ارشد خواسته شده طبق سند تحول تمام تلاشها بر رشد امور سلامت بانوان، اسیبهای اجتماعی و توسعه ورزش به خصوص برگزاری لیگهای مختلف در رشتههای متفاوت است، که نیاز به نگاه روشنتر در مورد جذب حامیان مالی برای ورزش بانوان است.
کاطمی پور افزود اولویت ما المپیکهای پیش روست تا بهترین نتایج را کسب کنیم.