رئیس سابق پلیس راهور تهران بزرگ گفت: برای اینکه رفتار موتورسیکلت سواران قابل کنترل باشد، پلیس باید با صدور پلاک سوم (الکترونیکی) و بازطراحی و تولید موتورسیکلتها در دراز مدت تا حدودی موجب روند کاهشی تخلفات آنها شود.
سردار محمدرضا مهماندار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: رفتار کاربران ترافیکی خودرو با موتورسیکلت متفاوت است و پلیس با اعمال قوانین و مقررات میتواند رفتار رانندگان خودرو را کنترل کند، اما نمیتواند رفتار رانندگان موتورسیکلت را کنترل کند.
این مقام انتظامی افزود: راننده خودرو می داند که اگر رفتاری خارج از قوانین و مقررات داشته باشد، پلیس با وی برخورد میکند؛ این کنترل رفتار در بلند مدت به فرهنگ مختص رانندگان خودرو تبدیل شده است.
رئیس سابق پلیس راهور تهران بزرگ گفت: رانندگان موتورسیکلت وقتی احساس میکنند که میتوانند با مخدوش کردن پلاک و نداشتن گواهینامه از کنترل پلیس فرار کنند، رفتارهای نامتعارف دیگری همچون عبور از چراغ قرمز، خلاف جهت رفتن در بزرگراه و ... را از خود نشان میدهند.
سردار مهماندار با بیان اینکه پلاک موتورسیکلت هویت آن است، افزود: اکنون پلیس به علت مخدوشی و نداشتن پلاک موتورسیکلت ها، امکان کمتری برای کنترل آنها دارد.
این مقام انتظامی گفت: پلیس باید هویت تمامی موتورسیکلتهایی که در سطح شهر تردد میکنند، با صدور پلاک سوم یا همان پلاک الکترونیکی برای موتورسیکلتها مشخص کند.
رئیس سابق پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه نصب پلاک سوم بر روی موتورسیکلتها یک اقدام بازدارنده برای موتورسیکلت سوار است، افزود: این اقدام باعث میشود که تردد و تخلفات موتورسیکلت سوار با استفاده از دستگاهها و دوربینهای نصب شده در سطح شهر قابل شناسایی و کنترل باشد.
سردار مهماندار گفت: در کشورهای توسعه یافته، موتورسیکلتهای داخل شهری به صورت اسکوترهایی طراحی شده که افراد را جابه جا کند و موتورسیکلت سنگین برای تردد بین شهری استفاده میشود، اما در کشور ما موتورسیکلتهایی که تولید میشود قدرت مانور بالایی دارند و این یکی از علتهایی است که پلیس نمیتواند موتورسیکلتها را کنترل کند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه موتورسیکلت باید متناسب با نیاز شهری طراحی و تولید شود، گفت: پلیس، وزارت صمت و سازمان استاندارد باید موتورسیکلتی طراحی کنند که علاوه بر رفع نیاز جامعه، قدرت مانور و تحرک موتور را کاهش دهد تا کنترل پلیس بر روی آن افزایش یابد.