وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با آموزشهای متعدد، به دنبال کاهش مصرف دریافتی در جامعه و ترغیب نوع نمک مصرفی به سمت نمک ید دار تصفیه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه برگزاری نخستین کنگره بین المللی انجمن تغذیه ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما گفت: نمک نان هم به طور چشمگیری در کشور کنترل شده است، اما جا برای کار در این باره وجود دارد.
احمد اسماعیل زاده افزود: در موضوع روغنها هم، برنامه این وزارتخانه، ممنوعیت استفاده از روغنهای هیدروژنه در صنعت غذاست تا بتوانیم غذای سالم تری را در اختیار مردم قرار دهیم تا خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کمتر بکنیم.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل اصلی که در بروز بیماریهای غیر واگیر در کشور نقش دارد مصرف نکردن فیبر کافی است که از غلات کامل حاصل میشود اضافه کرد:به دنبال این هستیم که با نهادینه کردن مصرف آرد کامل و اینکه مردم ۴۰ تا ۵۰ درصد نان مصرفی شان از نان کامل باشد خطر بیماریهای مزمن را به طرز چشمگیری کمتر کنیم.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد:کمبود ویتامین دی، مشکل شایعی در کشور است که به دنبال این هستیم علاوه بر برنامه مکمل یاری که درحال اجراست، اجرای طرح آزمایشی غنی سازی آرد با ویتامین دی را در دو استان، سال آینده آغاز کنیم.
اسماعیل زاده درباره محصولات تراریخته هم گفت: شواهدی که درباره این محصولات وجود دارد دووجهی است و نه کامل رد و نه کامل تأیید شده است، اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برچسب گذاری بر روی محصولات تراریخته را از سال آینده بر روی همه محصولات غذایی که از سوی سازمان غذا و دارو به آنها مجوز داده میشوند اجباری کند.
وی درباره برنامه توزیع شیر در مدارس هم گفت: اجرای طرح توزیع شیر رایگان در مدارس دوره اول ابتدایی دولتی کشور در حال اجراست و به دنبال گسترش آن در مدارس ابتدایی دوره دوم و متوسطه دوره اول و دوم در کشور هستیم.
نخستین کنگره بین المللی انجمن تغذیه ایران ۲۵ تا ۲۷ بهمن به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.