صابر جباری گفت: خانواده سلول اصلی جامعه بوده و جایگاه آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. با توجه به اهمیت ویژه ای که موضوع خانواده در کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای منطقه که اصالت خانواده در آنها هنوز حفظ شده است، دارد؛ محور اصلی این اجلاس سلامت زنان و خانواده بود.
وی ادامه داد: همچنین پنل تخصصی با موضوع سلامت مادران و جوانی جمعیت در این اجلاس برگزار شد. سلول اصلی جامعه خانواده است و اگر بتوانیم کیان خانواده را حفظ کنیم، می توانیم جامعه را هم، حفظ کرده و سلامت آن را ارتقا دهیم.
جباری افزود: کانون و محور اصلی خانواده هم زنان و مادران هستند که نقش ویژه ای در استحکام خانواده دارند.
وی با اشاره به اینکه در این پنل کشورهای عضو گزارشی از وضعیت سلامت زنان و مادران خود را ارائه کردند، اظهار کرد: ایران هم آخرین دستاوردهایش در حوزه سلامت زنان را تشریح کرد که پیشرفت های برنامه های ایران پس از انقلاب بسیار مورد توجه نمایندگان کشورهای گروه پنج قرار گرفت.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: کشورهای عضو خواستار انتقال تجارب ایران در سلامت مادران و کاهش مرگ و میر مادران باردار، زنان، کودکان و نوزادان هستند.
جباری با بیان اینکه در بیانیه پایانی پنل بر محورهای مختلفی تاکید و قرار شد کمیته مشترکی بین کشورها در سطح کارشناسی و مدیریتی شکل بگیرد، گفت: در این اجلاس همچنین درباره تهدیدات و پیامدهای سیاست های تنظیم خانواده که در کشورهای همسایه در حال اجراست هشدار دادیم و گفتیم که اگر مثل ما غفلت کنند، بزودی دچار پیامدهای منفی آن خواهند شد.
وی با اشاره به محورهای مورد توافق این اجلاس گفت: تقویت نظام خدمات بهداشتی و درمانی مادران و گروه سنی خانواده، تقویت سیستم پایش و پیشگیری از مرگ مادر، تقویت برنامه های خودمراقبتی دختران، زنان و مادران، حفاظت از باروری و استفاده از روش های سنتی برای پیشگیری و درمان ناباروری، رویکرد اصلاح سبک زندگی و حفظ و ارتقای کرامت مادری و فرزند آوری، محورهای مورد توافق اعضا در این اجلاس بود.