آلمان با پس زدن ژاپن به سومین قطب اقتصادی جهان تبدیل شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی ویون هند به بررسی اوضاع اقتصادی ژاپن پرداخت و اعلام کرد در عرصه رقابت جهانی، جایگاه این کشور دچار چه فراز و فرودهایی شده است. این شبکه افزود آلمان با پس زدن ژاپن به سومین قطب اقتصادی جهان تبدیل شده است.
ژاپن دیگر سومین اقتصاد بزرگ جهان نیست. این کشور آسیایی، جای خود را به آلمان داده است. رشد اقتصادی ژاپن در ۶ ماه آخر سال ۲۰۲۳ کاهش یافت و دچار رکود اقتصادی شده است. دادههای رسمی نشان میدهد به علت تقاضای ضعیف داخلی، به صورت غیرمنتظرهای با کاهش رشد همراه بوده است. همین مسئله سبب شده است تردیدهایی درباره برنامههای بانک مرکزی ژاپن برای خروج از سیاست پولی کنونی اش بوجود بیاید. تولید ناخالص داخلی ژاپن در فاصله زمانی اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۳، چهار دهم درصد کاهش یافت. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نیز رشد اقتصادی ژاپن با کاهش ۳.۳ درصدی همراه بود. با این اوصاف، برای دو دوره متوالی شاهد کاهش رشد اقتصادی ژاپن بوده ایم. این درحالی است که بازارهای ژاپن افزایش ۱.۴ درصد را انتظار داشته است. براسسا تعاریف شاخصها در ژاپن، هرگاه برای دو فصل متوالی، رشد اقتصادی این کشور منفی شود، این وضع به معنای رکود اقتصادی خواهد بود.
میزان مصرف بخش خصوصی که بیش از نیمی از فعالیت اقتصادی را در ژاپن تشکیل میدهد ۲% کاهش یافت. هزینههای سرمایهای هم که یکی دیگر از موتورهای اصلی برای رشد بخش خصوصی است ۱ دهم درصد کاهش یافت. با این حال تقاضای خارجی که حاصل کسر صادرات و واردات است حدود دو دهم درصد به تولید ناخالص داخلی کمک کرد، زیرا در مقایسه با فصل گذشته، ۲.۶ درصد صادرات ژاپن افزایش داشت. کاهش ارزش ین درمقابل دلار، به افزایش صادرات ژاپن کمک کرده است.
این نگرانی وجود دارد که در اقتصاد ژاپن در سه ماهه ژانویه تا مارس بازهم با کاهش رشد اقتصادی همراه باشد. سه دلیل اصلی برای این مسئله عبارتست از کاهش رشد جهانی، تقاضای داخلی ضعیف و تأثیر زلزله سال نو در غرب ژاپن است. بانک مرکزی در حال فراهم کردن زمینه برای پایان دادن به نرخهای منفی تا آوریل است و میخواهد سیاستهای انقباضی بعدی را با روندی آهسته پیش ببرد.