تعداد مستمری بگیران حوزه توانبخشی از ۶۳ هزار نفر، درحال حاضر به ۹۲ هزار نفر افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی، گفت:در مدت سه سال اخیر ۹۰ صندوق مالی خرد در شهرستانها از طریق برنامه توانبخشی مبتنی برجامعه تاسیس شد و تعداد افراد عضو این صندوقها از ۳۱۰ نفر به یک هزار و ۳۶۰ نفر افزایش داشته است.
علیزاده رضایی با اشاره به اینکه جامعه هدف معاونت توانبخشی بهزیستی شامل سالمندان و بیماران روانی مزمن، افراد دارای معلولیت بینایی، شنوایی، جسمی، ذهنی هستند، گفت:در راستای توسعه رفاه اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی توانخواهان، خدمات مختلفی از قبیل حمایتهای مالی نظیر مستمری با توجه به بعد خانوار، کمک هزینه پرستاری و مددکاری خانواده محور به صورت ماهیانه به توانخواهان تخصیص مییابد.
وی بیان کرد: تعداد مستمری بگیران حوزه توانبخشی در ابتدای دولت سیزدهم از ۶۳ هزار، درحال حاضر به ۹۲ هزار افزایش یافته است همچنین تعداد افراد برخوردار از حق پرستاری خانواده محور از ۲ هزار و ۴۷ نفر در ابتدای دولت سیزدهم به ۴ هزار نفر و تعداد افراد برخوردار از حق پرستاری ضایعه نخاعی از یک هزار و ۸۹۵ نفر به ۲ هزار و ۴۳ نفر افزایش داشته است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی افزود: پرداخت کمک هزینه درمان و سایر کمکهای موردی به افراد دارای معلولیت زیرپوشش، پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه و درمان PKU، پیگیری بهرهمندی مددجویان از خدمات توانبخشی ستاره دار، معرفی و تجهیز اتاق قرنطینه ۹ مرکز شبانهروزی استان به تجهیزات اهدائی WHO از جمله اقدامات مثبت انجام گرفته در این حوزه بوده است.
علیزاده رضایی خاطرنشان کرد: پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان دارای معلولیت از ۲ هزار و ۹۲۷ نفر به ۴ هزار و ۹۲۰ نفر افزایش داشته است. پرداخت کمک هزینه نگهداری در مراکز غیردولتی شبانهروزی، ویزیت در منزل و مراکز مراقبتی، پرداخت کمک هزینه درمان و نگهداری معلولین و سالمندان مجهول الهویه، بیماران روان مزمن و مجهول الهویه در مراکز شبانهروزی از جمله دیگر خدماتی است که در این دفتر ارائه میشود.
وی ادامه داد: در حوزه ارائه خدمات ارتز و پروتز به توانخواهان در سال ۱۴۰۱ علاوه بر همکاری با هلال احمر در راستای ارتقاء کیفیت خدمات و تسهیل دسترسی توانخواهان به مراکز همکار با بهزیستی، با سه کلینیک ارتوپدی فنی بصورت استانی و در شهرستانهای گناباد، سبزوار، تربت حیدریه، تربت جام، باخرز، تایباد، خواف، جوین، خوشاب، ششتمد، زاوه، داورزن تفاهم نامه همکاری منعقد شده است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه ۲۳ مرکز شبانهروزی به مراکز از ابتدای دولت افزوده شده است، گفت: تعداد مراکز روزانه ارائه دهنده خدمات توانبخشی از ۸۳ مرکز به ۹۶ مرکز افزایش یافته و تعداد مراکز شبانه روزی مراقبتی توانبخشی از ۹۲ مرکز به ۱۱۵ مرکز افزایش یافته است. تعداد افراد برخوردار از خدمات توانپزشکی از ۲۳ هزار و ۷۰۲ نفر به ۳۴ هزار و ۸۶۰ نفر افزایش پیدا کرده است.