نهمین کنفرانس بینالمللی فناوری و مدیریت انرژی به میزبانی دانشگاه علم و فناوری مازندران در بهشهر بر گزار شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران در این همایش به بسط شعار دانشگاه پیرامون «هر ماه، یک رویداد علمی» پرداخت و گفت: خوشحالیم که با زحمات فراوان تیم اجرایی این کنفرانس بینالمللی پس از اجرای موفق رویداد ملی استارت آپی با عنوان خلاقشو، اکنون میزبان این برنامهی مهم در کشور هستیم تا بتوانیم با پررنگ نمودن ارتباط دانشگاه با صنعت، نقش کوچکی در حل معضلات و مشکلات پیشرو با ارائهی راهکارهای علمی ایفا کنیم.
دکتر ربانی با اشاره به نقش عظیم منابع هیدروکربن در سبد انرژی کشور و هدررفت بالای آن در الگوهای مصرفی نامناسب و عدم توجه به منابع جایگزین همچون ذغالسنگ، بیومس یا زیست توده و انرژیهای پاک همچون خورشیدی، بادی و.. به ارائهی نمونههایی از هدر رفت انرژی پرداخت.
رئیس دانشگاه علم. فن آوری همچنین با اشاره به مصرف ۳ برابری انرژی نسبت به میانگین جهانی در کشور،گفت: منفی شدن تراز مصرفی و نیاز به واردات در حوزه بنزین بدلیل صنعت معیوب خودرو و قاچاق سوخت است.
دکتر ربانی در ادامه با اشاره به وجود ۹۰۰ تریلیون مترمکعب منابع گازی در کشور و جایگاه دوم دنیا بعد از روسیه، افزود: مصرف بیرویه این منابع و نزدیکی به ترازهای منفی و حرکت به سمت وارادت؛ و هدر رفت گاز طبیعی و مصرف ۶ برابر میانگین جهانی و مصرف برق غیر استاندارد در صنایع کشور همچون سیمان و فولاد ازمشکلاتی است که باید چاره اندیشی شود.
رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران همچنین با اشاره به ناترازی عجیب درآمد نفتی ۴۰ میلیارد دلاری سال گذشته و پرداخت ۸۰ میلیارد دلاری یارانه انرژی، از ضرورت تدبیر جدی در اصلاح الگوی مصرف، اهمیت مساله بهینهسازی و استفاده از انرژیهای نو تاکید و ابراز امیدواری کرد تا ضمن پیوند عمیقتر دانشگاهها با صنایع، مشکلات و چالشهای پیشرو مرتفع شود.
مدیر کل شرکت گاز استان مازندران در بخشی از برنامه که بعنوان میهمان ویژه حاضر شد، یا اشاره به مصرف بالای مشترکین استان و رابطهی مستقیم گاز با آسایش، حمل و نقل، تولید برق و اشتغال جامعه، از ضرورت اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد و افزود: روسیه با حجم جمعیت بیشتر نسبت به ایران و تولید سه برابری، با کنترل مصرف و بهینهسازی، حجم بالایی از تولیدات خود را صادر میکند.
مایلی، در خاتمه با تشکر از تشکیل این کنفرانس مهم و کاربردی، از اعضای نشست خواست تا مباحث مطرح شده در سطوح صنعتی عملیاتی گردد تا بتوانیم از چالشها و معضلات عبور کنیم.
در حاشیه این همایش دستاوردهای دانشبنیان و غرفهی برخی از صنایع منطقه بر پا شد.
گفتنی است نهمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی از امروز ۲۵ بهمن ماه به مدت ۲ در محل دانشگاه علم و فناوری دایر میباشد.
این همایش با حضور اساتید ،دانشجویان ،مدیران ادارات گاز و برق استان و شهرستان، مدیران صنایع منطقه و حامیان کنفرانس، میهمانان صاحب اثر و فعال در حوزهی انرژیِ بر گزار شد.