فرماندار ویژه دزفول با اشاره به کمبود فضای آموزشی در دزفول گفت: جلوی بهره گیری از کاربری زمینهای آموزشی در غیر از موارد آموزشی در این شهر با رعایت ضوابط قانونی باید گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علیرضا خردمند در نشست شوراری آموزش و پرورش دزفول گفت: تغییر کاربری زمینهای آموزشی به مسکونی در مناطق مختلف دزفول در دورههای گذشته موجب شده تا بسیاری از زیرساختهای بهداشتی، امنیتی، فرهنگی و آموزشی با کمبود زمین برای احداث مواجه باشند.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه احداث ۲ مدرسه در مهر شهر و زیباشهر به امضا رسیده است، ادامه داد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی وایجاد مدارس غیرانتفاعی برای جبران کمبود فضای آموزشی در دزفول باید مورد استفاده قرار گیرد.
فرماندار ویژه دزفول گفت: هم اکنون طرح ملی مسکن در دزفول در حال احداث است که امیدواریم پیش از بهره برداری از این مسکنها که میتواند موجب افزایش تقاضای فضای آموزشی شود، احداث این ۲ فضای آموزشی در مهرشهر و زیباشهر نهایی شود.
وی با بیان اینکه در منطقه نوبهار دیگر هیچ مکانی با کاربری آموزشی باقی نمانده است، افزود: راهکاری برای تامین زمین به منظور ساخت فضای آموزشی در این منطقه پیشنهاد شده است که عملیاتی کردن آن در دستور کار قرار دارد.
روند رشد علمی و تربیتی مدارس دزفول مطلوب است
فرماندار ویژه دزفول روند رشد علمی و تربیتی در مدارس دزفول را مطلوب دانست و گفت: اگرچه آموزش و پرورش دزفول هم اکنون در بسیاری از شاخصها رتبه نخست خوزستان را دارد ولی با توجه به ظرفیتهای این شهرستان نباید به این سطح راضی بود.
خردمند با بیان اینکه آموزش و پرورش دزفول همواره در خوزستان و کشور پیشتاز بوده است، اظهارکرد: شورای آموزش و پرورش دزفول طی هفتههای اخیر بار دیگر به عنوان شورای آموزش و پرورش برتر در خوزستان معرفی شده که نشان از تلاش این مجموعه در دزفول است.
وی اهتمام مدیریت آموزش و پرورش دزفول در برگزاری یادواره شهدا در مدارس را ارزشمند دانست و افزود: توجه به برنامههای تربیتی از جمله برگزاری یادواره شهدا موجب تغییر فضای مدارس شده است.
رییس شورای اسلامی شهرستان دزفول نیز در این نشست با بیان اینکه جلوگیری از تغییر کاربری زمینها نیاز به اصلاح قانون دارد، گفت: متاسفانه قانون به گونهای نوشته شده است که اگر مدیریت شهری هم بخواهد نمیتواند مانع از بهره برداری غیر کاربری عمومی از اراضی واقع در طرح جامع شود.
علیرضا زمانی راد ادامه داد: اگر چه مرجع قانونی تغییر کاربری کمیسیون ماده پنج در استانها است ولی بر اساس ماده واحده تعیین تکلیف اراضی واقع در طرحها، در عمل امکان حفظ کاربری عمومی اراضی اعم از آموزشی، بهداشتی، انتظامی و ورزشی وجود ندارد.
وی افزود: در صورتی که مالک شخصی اراضی دارای کاربری عمومی، متقاضی استفاده غیر عمومی مثل مسکونی، تجاری و مانند آن باشند، شهرداری بدون اجازه و استعلام از دستگاه مربوطه امکان استفاده غیر کاربری نمیدهد.
زمانی راد بیان کرد: تمام شهرداریها پس از درخواست استفاده غیر کاربری زمینها به مسکونی و یا تجاری اظهار نظر دستگاه مرتبط مبنی بر نیاز و یا عدم نیاز به آن زمین را ملاک قرار میدهد که بر این اساس اگر چه کاربری عمومی در اسناد باقی است ولی در عمل تغییر کاربری داده میشوند.
رییس شورای اسلامی شهرستان دزفول با بیان اینکه راهکار اساسی برای جلوگیری از تغییر کاربری زمینها، اصلاح قانون در مجلس شورای اسلامی است، تصریح کرد: اکنون که فصل رقابتهای انتخاباتی نمایندگی مجلس شورای اسلامی است بهترین فرصت برای مطالبه گری از نامزدها است که متاسفانه نامزدها به این مسایل اساسی که وظیفه ذاتی نماینده است بی توجه هستند.