فعالان عرصه سلامت شهرهای جنوب استان در مهاباد، مهمترین چالشها و راهکارهای اهدای عضو بیماران مرگ مغزی را بررسی و ارائه کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، جمعی از فعالان عرصه سلامت ۱۰ شهر جنوب استان در کارگاهی آموزشی برای ترویج فرهنگ اهدای عضو، سفیران نجات زندگی شدند.
امید صادقامیری، مدیرشبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: این کارگاه آموزشی برای فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو کسانی که دچار مرگ مغزی شدهاند برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی به میزبانی مهاباد، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی و مسئولان شهرستانی و سوپروایزرهای بیمارستانهای شهرهای جنوب استان حضور داشتند.
دکتر ناصر مسعودی، معاون امور درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در این کارگاه آموزشی، فرهنگسازی را بهترین راه ترویج اهدای عضو دانست و گفت. تاکنون بالغ بر ۲۵۰ پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی در استان انجام شده است.
مسئول واحد فرآهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هم گفت: در استان آذربایجان غربی پیوند کلیه از ۱۳۶۷ شروع شده و تاکنون بالغ بر سه هزار پیوند کلیه از اهداکنندگان زنده صورت گرفته است.
دکتر مخدومی با بیان اینکه برای اولینبار پیوند کلیه از مرگ مغزی درسال ۱۳۸۱ انجام گرفته افزود: تاکنون ۲۵۰ مورد پیوند کلیه، سه مورد اهدای قلب و سه مورد پیوند کبد در استان صورت گرفته و اولویت پیوند با شهرهای استان است.
دکترعلیرضا ماهوری یکی از اعضای تاییدکننده مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هم از اهمیت شناسایی بیماران مرگ مغزی گفت و تاکید کرد: بر اساس یکسری آزمایشات، تصویربرداریها و تستهای که بر روی افراد مرگ مغزی شده انجام میشود؛ بیمارانی که در کما هستند و پزشک معالج، مرگ مغزی و غیر قابل بازگشت را اعلام میکنند میتوانند اعضای بدنشان به بیماران نیازمند برای جانبخشیدن به آنها اهدا شود.
بر اساس آمارها ۲۰ هزار بیمار در کشور در لیست انتظار پیوند عضو و بازگشت زندگی دوباره هستند.