مراسم یادبود و بدرقه زنده یاد علی اکبر سرفراز پیشکسوت باستان شناسی به بهشت زهرا، در موزه ملی ایران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی که در این مراسم حضور داشت گفت: زنده یادسرفراز دستمایه پُری داشت و در همه کلاسها اسلایدهای اختصاصی را که خودش از محوطههای تاریخی ضبط کرده بود، برای دانشجویان پخش میکرد و از این نظر مشهور بود.
حسن کریمیان باستان شناسی که در اوایل دهه ۶۰ شاگرد زنده یاد سرفراز بود گفت: زنده یاد سرفراز ۷ هزار ساعت در محوطههای تاریخی مهمی از کشور کاوش کرده بود که نتیجه آنها را در قالب دهها کتاب و مقاله منتشر کرد.
محمدرضا سعیدی دیگر باستان شناسی که از شاگردان زنده یاد سرفراز در اواخر دهه ۶۰ بود گفت: علی اکبر سرفراز نقش بسیار مهمی در تولید علم بومی داشت و به همت تلاشها و پژوهشهای علمی شخصیتهایی مثل او، اکنون در ۲۴ دانشگاه کشور رشته باستان شناسی دایر است.
زنده یاد علی اکبر سرفراز ۲۰ بهمن در ۹۶ سالگی درگذشت. او نخستین رئیس موزه ملی ایران پس از انقلاب اسلامی بود که در ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ انتخاب شد، اما یک سال بیشتر در این سمت نماند، چون علاقه اصلی اش تدریس بود.
سپس او از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۴ در دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس، باستان شناسی تدریس کرد و ده سال مدیر گروه بود.
بجز تدریس و تالیف دهها کتاب و مقاله، کاوش در محوطههای تاریخی، دیگر مهارت زنده یاد علی اکبر سرفراز بود.
او دستکم ۱۶ کاوش علمی را سرپرستی کرده و حدود ۳۲ بررسی و گمانه زنی روی آثار باستانی داشت.
کاوش در ارگ علیشاه تبریز، تنگ چوگان، تخت سلیمان، رصدخانه مراغه، کتیبه خارک و معبد آناهیتا شهر بیشابور بخشهایی از کاوشهای اوست که نتیجه همه آنها را به صورت کتاب منتشر کرده است.
پیش از ظهر امروز ۲۴ بهمن مراسم یادبود و بدرقه زنده یاد علی اکبر سرفراز پیشکسوت باستان شناسی به بهشت زهرا، در موزه ملی ایران برگزار شد.