سومین جشنواره ملی تولیدات پویانمایی و برنامههای عروسکی ایران، از ۲۴ تا ۲۶ بهمن در دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سمیه پشندی مدیر جشنواره های معاونت امور استان های سازمان صداوسیما در استودیو مرکز صداوسیما در استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره برنامههای اولین روز جشنواره گفت: مراسم افتتاحبه جشنواره فردا از ساعت ۶ عصر در دانشگاه فردوسی سیستان و بلوچستان در شهر زاهدان با ظرفیت بییش از هزار نفر شروع میشود.
وی افزود: امروز هم افتتاحیه جشنواره مردمی در سطح شهر را داریم و از صبح تمام گروههای هنری که در این شهر قرار دارند در جاهایی مختلف از جمله بیمارستان کودکان، قرارگاههای بزرگ دانش آموزان حضور دارند و عصر هم رسما از ساعت ۷ در یکی از میادین بزرگ شهر زاهدان مراسم افتتاحیه مردمی جشنواره آغاز می شود.
وی درباره برنامههای دیگر جشنواره گفت: با همکاری حوزههای دولتی و حتی خصوصی در استان شاهد برنامههای خیلی خوب و شاد برای مردم هستیم از امروز صبح شاهد نمایش آثار پویانمایی در سینماهای سطح شهر هستیم. بخشهای که در کانون تدارک دیده شده است و با باکسهای ۹۰ دقیقهای پویانمایی برای تماشا در خدمت بچههای استان هستیم، گروههای هنری که در خدمتشان هستیم مثل گروه هنری مرمر، گروه هنری عمو بهروز و گروه عروسکی ساغر.
پشندی افزود: با همکاری که با کانون پرورش کودکان و نوجوانان شد تماشاخانهای در شهر مستقر میشود و در این تماشاخانه برنامههای عروسکی اجرا می شود و مجموعههای پویانمایی که وارد جشنواره شدند در سطح شهر نمایش داده میشوند.
وی گفت: این برنامهها برای مردم کاملا رایگان است و هدف از برگزاری این جشنواره این است که مردم در این یک هفته شهر را جشنوارهای ببینند و از شرایطی که مهیا شده است استفاده کنند.
وی درباره بخش تخصصی جشنواره که در دانشگاه فردوسی زاهدان برگزار میشود گفت: فردا افتتاحیه است که همزمان با افتتاحیه در بیرون از سالن هم برنامههای مردمی شاد داریم. در همان دانشگاه زاهدان روز بیست و پنجم از صبح تا غروب و روز بیست و ششم از صبح تا ظهر، کلاسهای تخصصی در عرصه پویانمایی و عروسکی برگزار می شود، هشت کلاس با موضوعات ایده و حتی بازاریابی. این کلاسها برای عموم آزاد است بویژه آموزش و پرورش استان که قرار بر این شد که دانش آموزان مقطع دوم دبیرستان و دانشجویان که در این کلاسها شرکت کنند
وی گفت: در این جشنواره پنج بخش داشتیم بخشهای پویانمایی که خودش زیرمجموعههای سریال، تک قسمتی، فیلم کوتاه، فیلم بلند، برنامههای عروسکی، برنامههای قالبهای وابسته مثل موشن گرافی، مثل استاپ موشن و برنامههایی با قالبهای ویژه که بیشتر به موضوعات میپردازد که شامل ۱۵ موضوع که رویکرد اصلی سند تحول برنامه سازی سازمان صداوسیماست.
وی افزود: ۸۹۰ ساعت اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، چون رقابت خیلی نزدیک بود شاخص های ویژه تر برای ارزیابی برنامهها در نظر گرفته شده و تا یکی دو روز آینده داوریها تمام میشود.
وی گفت: برنامه کاری جشنواره به این شکل است که وقتی آثار دریافت میشود ما دو تا هدف داریم آثاری که واقعا شاخص هست بتوانیم در شبکههای سراسری سیما، استانی و حتی فضای مجازی به صورت رایگان در کنداکتور برنامهها قرار بدهیم و هدف بعدی این است که در این جشنواره استعدادهای خیلی نو می بینیم که اولین بار پا به عرصه پویانمایی سازی گذاشته اند و آثار خوبی تولید کرده اند که بتوانیم این آثار در کنداکتور شبکههای سیما جانمایی کنیم برای پخش .