عملیات حفاظت و مرمت پنجاه قطعه اثر تاریخی و فرهنگی استان گلستان در محل آزمایشگاه حفاظت و مرمت آثار موزه باستانشناسی گرگان پایان یافت.
بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان با اعلام این خبر گفت: عملیات حفاظت و مرمت این اشیا که از مجموعه اموال منقول فرهنگی- تاریخی فلزی دوره سلجوقی مکشوفه در محله سرچشمه شهر تاریخی استرآباد (گرگان) است، باهدف کنترل شرایط حفاظتی و فراهمسازی زمینههای بهتر پژوهش و همچنین آمادهسازی آنها برای فضاهای نمایشگاهی و بسترسازی سایر مطالعات علمی و فنی مرتبط، در اولویت برنامههای این ادارهکل قرار گرفت و با تأمین اعتبار و نظارت عالیه از سوی ادارهکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و نظارت استانی دفتر امور موزههای معاونت میراثفرهنگی استان توسط بخش خصوصی اجرایی شد.
محمدجواد ساوری خاطرنشان کرد: از جزئیات عملیاتی این طرح میتوان به بازدید و ارزیابی آثار، مستندسازی قبل از انجام اقدامات مرمتی، تهیه عکسهای ماکروسکوپی از جزییات، بررسی اطلاعات کسبشده، آسیبشناسیهای فیزیکی و شیمیایی، پاکسازی، استحکامبخشی و ثبت و درنهایت بستهبندی آنها و ارائه ضوابط و شرایط نگهداری مناسب آنها اشاره کرد.
او افزود: همچنین دریکی دیگر از مراحل مهم این طرح، تمامی اطلاعات قبل، حین و پس از حفاظت و مرمت این آثار در سامانه جامع اطلاعات اموال موسوم به «جام موزه» ثبت شد.
ساوری در پایان تصریح کرد: حفاظت و مرمت اموال منقول فرهنگی- تاریخی از وظایف اصلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است که توجه به آن برای پویایی و رونق موزهها و تحقیقاتی علمی در حوزه میراثفرهنگی حائز اهمیت است.
پیشینه موزه باستانشناسی گرگان در مکان فعلی، به سال ۱۳۵۵ خورشیدی باز میگردد که به عنوان موزه سنگ قبر افتتاح شد . این موزه در در بهمن ماه سال ۱۳۶۷ با افزودن اشیاء باستانشناسی به صورت موزه باستانشناسی در آمد.
زمان بازدید از این موزه در شش ماهه اول سال از ساعت ۹ بامداد تا ۱۸ غروب و در شش ماهه دوم سال از ساعت ۸ بامداد تا ۱۷ غروب است.