ایجاد بسترهای مناسب و سهولت در سرمایه گذاری برای پرورش ماهی در قفسهای دریایی از جمله اولویت شیلات مازندران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، صنعت پرورش ماهی در قفس یکی از شیوههای نوین آبزیپروری است که با توجه به اشتغال، درآمدزایی و بازگشت سریع سرمایهدارای متقاضیان زیادی برای سرمایهگذاری است، اما رونق آن نیازمند تلاش برای حل مشکلات متعدد ابهامهای موجود است.
این صنعت نوپا بر خلاف صنایع دیگر برای سرِ پا ماندن به استفاده از منابع انرژی برق، منابع آب زیرزمینی و سوخت نیازی ندارد و حتی زمینی بسیار کمتر تنها برای سایت پشتیبان اشغال میکند و در بستر خوان گسترده دریا اجرا میشود و محصولی که ارگانیک است تولید میشود.
در شرایطی که بستردریا و ذخایر نهفته در آن سال به سال به واسطه صید غیر اصولی تخریب میشود، صنعت پرورش ماهی در قفس میتواند بهترین طرح برای نجات دریا باشد.
شکوری معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات هم به توسعه صنعت شیلاتی دریا محور اشاره کرد و گفت: در دهه ۹۰ همه اقلام و تجهیزات مورد نیاز احداث و بهره برداری از قفس های دریایی از چین ، ترکیه و نروژ وارد می شد اما اکنون همه این اقلام با مهندسی معکوس بومی سازی شده است.
حسینی رییس سازمان شیلات کشور هم گفت: ۱۴۴ میلیارد تومان تسهیلات ۳ تا ۵ میلیارد تومان برای صیادان در حوزه پرورش ماهیان در قفس دریایی فعالیت می کنند اختصاص یافته است.
کریم زاده مدیرکل شیلات مازندران نیز ادامه داد: هم اکنون ۱۵ مزرعه قفس دریایی از غرب تا شرق دریای خزر در حوزه استان مازندران فعال است که سالانه ۴۶۵ تن ماهی استخوانی به ارزش ۸۱ میلیارد تومان از این قفس ها استحصال می شود.
زینب دیوارگر گزارش می دهد