رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل گفت: از سال ۱۳۸۷ تاکنون بیش از دو هزار نمونه از خون بندناف نوزاد در استان جمعآوری و جهت ذخیرهسازی به دفتر این بانک در تهران ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل حسام رسولی اضافه کرد: خونبند ناف از ۵۰ سیسی تا ۲۰۰ سیسی بستگی به جفت و بندناف هر نوزاد متفاوت است و در این میزان باید حداقل ۶۰۰ میلیون سلول زنده موجود باشد که در صورت دارابودن تمام این شرایط خون بندناف را میتوان برای بیش از ۲۵ سال ذخیرهسازی کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل تصریح کرد: خون بندناف مملو از سلولهای بنیادی خونساز است از همین رو بیماریهایی که منشأ خونی دارند با استفاده از این سلولهای قابلدرمان هستند.
وی انواع سرطان خون، تالاسمی، کمخونیهای مادرزادی، آنمی آپلاستیک، لنفومهای هوچکن و غیرهوچکن، فلج مغزی و اوتیسم را از جمله بیماریهایی دانست که با خون بندناف درمان میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل گفت: جهاد دانشگاهی در چهل و سه سال فعالیت خود به دنبال رفع نیازهای علمی کشور بوده که دستیابی به فناوری ذخیره و استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف کودک در درمان بیماریها، درمان ناباروری، ساخت دکل و مته حفاری، ساخت پمپهای درونچاهی شبیهسازی حیوانات با فناوریهای زیستی از مهمترین موفقیتهای این نهاد بوده است.
رسولی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی را یکی از مطرحترین پژوهشگاههای علوم سلولی در منطقه و جهان اعلام و خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه که یک قطب تحقیقاتی و فناوری در تراز بینالمللی، پیشگام در توسعه علم، فناوری و نوآوری در علوم زیستی با مرجعیت در علوم سلولهای بنیادی، تولیدمثل، زیستفناوری، طب ترمیمی و مؤثر در ارتقای سلامت جامعه است؛ به همت مرحوم پروفسور کاظمی آشتیانی، زمینه فعالیت شرکتهای دانشبنیان زیادی را فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: در پژوهشگاه رویان از ارائه راهکار برای درمان قطعی بیش از ۷۰ بیماری صعبالعلاج تا درمان ناباروری و بومیسازی روش درمانی کارتیسل یا به عبارتی مهندسی و آموزش ژن در این مرکز صورت میگیرد که اینها نمونههایی از دستاوردهای حاصلشده از ترویج علم سلولهای بنیادی است.