نیکاراگوئه به طور رسمی خواستار پیوستن به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسلکشی در نوار غزه شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ،دادگاه عالی سازمان ملل اعلام کرد که نیکاراگوئه درخواست کرده تا به طور رسمی به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی بپیوندد.
در همین حال نیکاراگوئه اعلام کرده که در این شکایت «منافع ماهیت قانونی» دارد.
این کشور آمریکای مرکزی ماه ژانویه اعلام کرد که قصد دارد خود را به درخواست آفریقای جنوبی، که رژیم صهیونیستی را به دیوان بینالمللی دادگستری کشاند، ملحق کند.
آفریقای جنوبی که از دیرباز حامی سرسخت آرمان فلسطین بود، رژیم صهیونیستی را به نقض کنوانسیون نسلکشی سازمان ملل در سال ۱۹۴۸ به دلیل تجاوز نظامی مداوم خود به غزه متهم کرد.
این تجاوز تاکنون منجر به شهادت بیش از ۲۷ هزار فلسطینی شده است که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.
نیکراگوئه درخواست خود را در ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) تسلیم کرد که دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه روز ۸ فوریه (۱۸ بهمن) آن را تأیید کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری گفت: نیکاراگوئه در درخواست خود برای مجوز مداخله بیان میکند، منافع ماهیت قانونی دارد که ناشی از حقوق و تعهدات اعمال شده به وسیله کنوانسیون نسلکشی بر همه کشورهای عضو است.
دیوان لاهه در بیانیهای مطبوعاتی یادآور شد: نیکاراگوئه گفته که تصمیم آن ناشی از «خصلت جهانی محکومیت نسلکشی و همکاری لازم برای رهایی بشر از چنین بلای نفرتانگیزی است».
دیوان لاهه در روز ۶ بهمن مجموعهای از اقدامات اضطراری و موقت را صادر کرد؛ قضات لاهه دستور دادند که رژیم صهیونیستی باید از اقدامات نسلکشی در جنگ جاری خود در غزه جلوگیری کند.
در بخشی از بیانیه دیوان لاهه آمده است: نیکاراگوئه، با استناد به ماده ۶۲ اساسنامه دیوان، درخواستی را برای اجازه مداخله «به عنوان یک طرف» در پرونده مربوط به کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی در نوار غزه (آفریقای جنوبی علیه اسرائیل) در دفتر ثبت دیوان تسلیم کرد.
براساس این بیانیه، نیکاراگوئه معتقد است که رفتار رژیم صهیونیستی «نقض تعهدات براساس کنوانسیون نسلکشی، از جمله مواد اول، سوم، چهارم، پنجم و ششم در ارتباط با ماده دوم» است؛ بنابراین، نیکاراگوئه از دادگاه میخواهد که در این باره قضاوت و نظر خود را در چند مورد اعلام کند.
نیکاراگوئه به عنوان مبنای صلاحیت قضایی بین این کشور و طرفهای رسیدگی حاضر، به ماده ۹ کنوانسیون نسلکشی استناد میکند.
مطابق ماده ۸۳ قواعد دادگاه لاهه، آفریقای جنوبی و رژیم صهیونیستی دعوت شدهاند تا مشاهدات کتبی خود را در مورد درخواست نیکاراگوئه برای اجازه مداخله ارائه دهند.
براساس ماده ۶۲ اساسنامه دیوان لاهه، هر گاه کشوری که طرف یک پرونده نیست، تشخیص دهد که دارای ماهیت حقوقی است که ممکن است تحت تأثیر تصمیم در مورد پرونده قرار گیرد، میتواند درخواستی برای اجازه مداخله به دادگاه ارائه کند.